Foci

„Neve senki” – íme, a Barcelona új vezetőedzője

gerardo-martino(210x140)(1).jpg (gerardo martino, )
gerardo-martino(210x140)(1).jpg (gerardo martino, )

Gerardo Martino lett az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője. Európában jószerivel ismeretlen. Bemutatjuk a szakembert.

Amint az hétfő este óta várható volt, Gerardo Martino lett a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona új vezetőedzője. Mint ismeretes, a katalán csapatnak azért kellett edzőt váltania, mert Tito Vilanova rákbetegsége miatt lemondott.

Az 50 éves mester az argentin Rosárióban született, abban a városban, ahol a világ talán legjobb focistája, Lionel Messi is.

A Newell’s Old Boys-ban csapatában kezdte pályafutását, ahol összesen 488 meccsen 37 gólt szerzett. Játékoskarrierje során megfordult még a Tenerife, a Lanus, az ecuadori SC Barcelona és az O’Higgins gárdáinál.

Edzőként négyszer lett paraguayi bajnok, három alkalommal a Libertad és egyszer a Cerro Porteno csapatával. 2006-tól öt éven keresztül Paraguay nemzeti csapatát dirigálta, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon a negyeddöntőben Spanyolország csak büntetők után ejtette ki őket.

Legutóbb nevelőegyesületénél dolgozott a Tata becenévre hallgató úriember. A Primera Division bajnoki címvédőjéhez két évre írt alá.  Kérdés, hogyan fog alkalmazkodni az európai futballkultúrához, hiszen az öreg kontinensen még nem edzősködött. Állítólag nagyon kedveli a Barca játékát, és szívesen foglalkoztatja a fiatalokat, ami Barcelonában nem ritkaság. Mindenesetre érdekes, váratlan döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik