Foci

Bántóan esélytelen volt az ETO Izraelben, kiesett

győr maccabi (győr, győri eto fc, maccabi tel aviv, )
győr maccabi (győr, győri eto fc, maccabi tel aviv, )

A játék minden elemében jobb volt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a Maccabi Tel-Aviv, a magyar bajnok elbúcsúzott a nemzetközi porondtól.

Eredmény – labdarúgó Bajnokok Ligája, selejtező, 2. mérkőzés:

Maccabi Tel-Aviv – Győri ETO FC 2-1 (1-0)

Tel-Aviv, 15 ezer néző, vezette: Hansson (svéd)

Maccabi Tel-Aviv: Juan Pablo – Jeini, Tibi, Carlos Garcia, Ziv – Alberman, Radi, Zahavi – Altman (Mané, 80.), Ben Haim (Lugassi, 72.), Itzhaki (Micha, 66.). Vezetőedző: Paulo Sousa

Győri ETO FC: Kamenar – R. Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Strestík (Trajkovic, 64.), Kamber, Mevoungou – Varga R., Kronaveter (Koltai, 58.), Andric (Martinez, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Ben Haim (26.), Dinjar (öngól, 79.), illetve Martinez (84.)

Sárga lap: Mané (89.), illetve Mevoungou (4.), Wolfe (37.), Lipták (65.)

Továbbjutott a Maccabi, 4-1-es összesítéssel.

Túl terjedelmes összegzést ezúttal nem ejtünk meg: a magyar bajnok legnagyobb sajnálatunkra ezen a meccsen sem tudta megmutatni, mit is tud valójában. Vagy lehet, hogy megmutatta, de akkor azt semmiképp sem kell az ablakba tenni, és felesleges is mentegetőzni.

Nagy volt megint a fogadkozás, ehhez képest az izraeli csapat sokkal veszélyesebben, pontosabban focizott, és megérdemelten jutott a következő selejtezőkörbe, ahol a Basellel találkozik.

Az élő közvetítés az alábbiakban olvasható.

93. PERC: Vége a meccsnek, továbbjutott a Maccabi, 4-1-es összesítéssel.

91. PERC: Martinez próbált valami helyzetecskét kialakítani, de a lövése alaposan célt tévesztett.

90. PERC: Három perc hosszabítás lesz.

89. PERC: Trajkovic harcolt ki szabadrúgást. Sárgát kapott a buktatásért Mané. A jobb oldali szabadrúgás után Kamber fejelt, szöglet lett a vége. Utána viszont elhalt a magyar támadás.

Csak hogy örüljünk is ma: a magyar női vízilabda-válogatott 10-4-re verte Olaszországot a világbajnokságon, Barcelonában.

84. PERC: Szépít a Győr! Végre valami labdarúgásra emlékeztető jelenetsor. Varga Roland lőtt 20 méterről nagy erővel kapura, a labda kipattant a kapusról, érkezett Martinez, és a kapuba lőtt. 2-1!

82. PERC: Trajkovic esett el a 16-oson belül, szánalmas próbálkozás a 11-es kiharcolására.

80. PERC. Mané jött be a jól játszó Altman helyére.

79. PERC: Már 2-0! Zahavi teljesen tisztán fejelhetett a bal oldalról érkező labdába. Úgy volt vele, hogy a kapuba továbbítja, még beleért Dinjar is, öngól. 2-0!

A következő körben a Maccabi a Basellel találkozik majd. Érdekes párosítás, hiszen a tavalyi szezonban a Videotonnal az Európa Liga csoportkörében Paulo Sousa már találkozott a svájciakkal, akik végül elődöntőt játszottak. Murat Yakin vezetőedző egyébként a lelátóról figyeli csapata leendő ellenfelét, a Maccabit.

78. PERC: Mi már nagyon várjuk a végét ennek a szenvedésnek. Ez van.

Már csak a Honvédban (talán) és a Debrecenben bízhatunk, már ami a magyar kupacsapatok esélyeit illeti. És még csak július van…

72. PERC: Lejön a gólszerző Ben Haim, Lugassi jön a helyére.

68. PERC: Momentuma sincs a magyar csapatnak. Maximum Kamenarnak.

65. PERC: Lipták kap sárgát.

64. PERC: Trajkovic jön be Strestik helyére. Utóbbi a magyar bajnokságban nem játszhat még egy ideig, hiszen komoly sérülést okozott a Fradi-középpályásának, Leonardónak.

63. PERC: Mi maradt ki! Ben Haim ajtó-ablak helyzetben, az üres kapu fölé rúgja a labdát 3 méterről. Holnap láthatjuk majd a jelenetet a különböző összefoglalókban. Előzmény: nem működött a lestaktika, bal oldalon elmentek, középre adták, lőttek, Kamenar védett, kipattant és történt, ami történt.

60. PERC: Sokáig pattogott a labda a győri 16-oson belül, végül Alberman lőtt félfordulatból, Kamenar védett.

58. PERC: Cserél a Győr: Kronaveter helyett Koltai.

54. PERC: Lipták könyökölt, 19 méterre a kaputól szabadrúgás: nagyon fölé. Mondjuk úgy, lecsúszott Radi lábáról.

52. PERC: Megindult az ETO: Varga Roland 17-ről nagy erővel fölélőtte a labdát. Kicsit hamar.

49. PERC: Wolfe állt be Ziv elé, a 16-os bal oldali vonalánál, szabadrúgást kaptak a hazaiak veszélyes helyről. Szögletre mentett az éles lövés után a Győr. A sarokrúgás után nagy hazai helyzet: Jeini a kapufára csúsztatott fejjel.

46. PERC: Elkezdődött a második félidő. A Győr cserélt, a Honvédból igazolt Martinez jött be Andric helyére.

Vége az első félidőnek! Hamarosan folytatjuk.

35. PERC: Zahavi adott középre, teljesen tisztán fejelhetett, mellément a próbálkozás. Fél perc múlva négy védő között is el tudta lőni Altmann, Kamenar tisztázott. Borzalmas a győriek játéka. Wolfe kap aztán sárga lapot visszahúzásért.

32. PERC: Altmann most. Szöglet lett a lövés vége, majd úgy fejelt az izraeli Garcia, hogy Itzhakit találta el, onnan ment az alapvonalon túlra. Teljes káosz a védekezése a Győrnek.

31. PERC: Strestiknek volt egy halovány kísérlete 18 méterről, majd jött egy izraeli kontrra, és a végén Ben Haim lövése után Kamenárnak kellett szögletre mentenie. Sokkal jobbak…

A BL-selejtezők legnagyobb mai meglepetése az volt, hogy a kazah Sahtar Karagandi a visszavágón is legyőzte 1-0-ra a BATE Boriszovot, így kiejtette a fehéroroszokat. A BATE tavaly főtáblára jutott, és legyőzte a végső győztes Bayern Münchent is!

26. PERC: Vezet a Maccabi! Megint teljesen tisztán kapta a labdát a jobb oldalon Ben Haim, most jól helyezte a labdát 12 méterről, megszerezte ezzel a vezetést az izraeli csapatnak. 1-0! Esélyünk sincs, az a helyzet.

22. PERC: Továbbra is fölényben a hazai csapat, de Kamenár résen van. Ez a szerencséje a magyar bajnoknak.

16. PERC: Óriási izraeli ziccer! A jobb oldalon ment el teljesen szabadon Ben Haim, lőtt, Kamenar szögletrre mentett. A fejes is veszélyes volt aztán, Itzhaki próbálkozott.

14. PERC: Itzhaki harcolt ki szögletet a bal oldalon. sikerült tisztázni.

12. PERC: Győri szabadrúgás után szögletre tisztáztak a hazaiak, örömteli, hogy helyzete is van a Győrnek. Ezzel együtt a hazaiak életveszélyesek, elég egy védelmi kihagyás, és lőttek az álmoknak…

9. PERC: Óriási győri helyzet! Wolfe ment el a jobb szélen, remekül adott középre, érkezett Andric, aki nagy helyzetben föléfejelt, 8 méterről.

6. PERC: Dinjar szerelt jól a 16-oson belül, több hazai drukker 11-est szeretett volna.

Ahogy mondani szokták, kissé “megilletődött” a Győr. A három magyar játékossal felálló Győr…

4. PERC: Mevoungou kapott sárga lapott, mert csúnyán megrúgta Albermant.

3. PERC: Altman lövését Kamenarnak szögletre kellett menteni. Kisebb kontratámadás folyt a pályán, Itzhaki adta a labdát Altmannak. A sarokrúgás után ki kellett fejelni a veszélyes beadást.

Meglehetősen határozott a hazai drukkerek hangereje. Nagyszerű hangulatot teremtenek.

1. PERC: Elkezdődött a találkozó, a hazaiak kezdtek.

Most sem lehet ott a kispadnál Pintér Attila, még tart az eltiltása. Farkas József másodedző meccsel majd.

Nemsokára kezdődik a meccs. Szinte biztos, hogy telt ház, 15 ezer néző előtt rendezik a mérkőzést.

Paulo Sousa, a Maccabi vezetőedzője ezt mondta az első mérkőzésen aratott 2-0-s siker után:

“Hogy előny volt-e, hogy a Videotonnál dolgoztam? Igen, egyértelmű előny volt, hiszen ismertem, tudtam, mi vár ránk és ezt a tudást a játékosoknak is átadhattam, ez meg is látszódott a játékunkon. Mindig az a legjobb csapat, amelyiknél vagyok, most az a Maccabi ”.

Nos, most már a Győr is valamennyire ismeri ellenfelét, ez halvány reménysugár azoknak, akik még bíznak abban, hogy a magyar bajnok továbbléphet. A kérdés viszont az, ha itthon nem ment (nagyon nem ment) a győrieknek, akkor miért menne Izraelben?

“Szép hely Tel-Aviv, de most nem emiatt jöttünk ide. Az a célunk, hogy amit elrontottunk az első meccsen, kijavítsuk a másodikon.Nem győzni jöttünk, hanem továbbjutni” – ezt már Pintér Attila vezetőedző mondta.

El kell keserítenünk: ahhoz, hogy a csapat továbbjusson, győznie kell. Legalább két góllal.

Sok sikert hozzá! Tényleg!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik