Foci

Gera csapata legyőzte a Puskás Akadémiát

West Bromwich Albion, Puskás Akadémia (west bromwich albion, puskás akadémia, )
West Bromwich Albion, Puskás Akadémia (west bromwich albion, puskás akadémia, )

A bajnokság kezdete előtt, utolsó felkészülési meccsét játszotta a Puskás Akadémia az angol West Bromwich Albion ellen Sopronban.

Sopronban játszott egymással a Puskás Akadémia és a West Bromwich Albion. A vendégeknél a rehabilitációját végző Gera Zoltán nem lépett pályára, ott volt viszont az új szerzemény, Nicolas Anelka.

Bőven volt helyzete a West Bromnak
Fotó: MTI

A birminghami alakulat kezdte aktívabban a meccset, a hatodik percben Brunt lövése után Hajduch nagy bravúrral védett. Két perccel később azonban a megszületett a West Brom vezető gólja. Egy szöglet után Rosenberg lövését még blokkolták a védők, a lecsorgó labdát azonban Anelka négy méterről bekotorta (0-1). Tovább támadott az angol gárda, Long például a kapufát találta el.

A 25. percben újabb góllá érett az Albion előnye. Ismét a francia sztár volt a gólszerző, aki Rosenberggel kényszerítőzött, a visszakapott labdát pedig a hálóba fejelte (0-2). A magyar csapat próbált helyzetek kialakítani, de nem járt sok sikerrel.

A félidőben több csere is történt és aktívabb lett Benczés Miklós csapata, ám a szigetországiak védelme és kapusa a helyzet magaslatán állt, így a szépítés elmaradt, a különbség viszont nőtt.

A 79. percben ugyanis Farkas Ádám játékvezető a büntetőpontra mutatott, Dorrans pedig higgadtan a kapu bal oldalába gurított (0-3).

Ez maradt a végeredmény, így a Premier League legutóbbi nyolcadik helyezettje magabiztosan, 3-0-ra győzött.

A felcsúti gárda számára folytatás pénteken, már az NB I-ben a Pápa elleni szezonnyitón.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

West Bromwich Albion – Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Anelka (8, 25), Dorrans (79.-tizenegyesből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik