Foci

Egervári meglátogatta Gerát: a románok ellen még nem játszik

gera zoltán (gera zoltán)
gera zoltán (gera zoltán)

A magyar középpályás abban bízik, hogy két héten belül szerződést hosszabbít a West Bromwich Albionnal.

Nem indult túl jól a 2013-as esztendő Gera Zoltán számára. A magyar válogatott labdarúgó januárban, egy Queens Park Rangers elleni FA-kupamérkőzésen szenvedett térdsérülést, meg kellett műteni és fél évet kihagyott. A pengés középpályás szerződése a nyáron lejárt az őt foglalkoztató West Bromwich Albionnál, ám sokat elárul a helyzetéről, hogy a klub magával vitte őt az ausztriai edzőtáborban. Gera kihagyja a West Bromwich Albion hétfői, soproni mérkőzését a magyar élvonal újonca, a Puskás Akadémia ellen, ám abban bízik, hogy két héten belül már aláírhat újra a WBA-nál.


Gera Zoltán gőzerővel dolgozik a visszatérésen
Fotó: MTI

“Még egyezettünk, de ha nem számolnának velem, akkor nem lennék itt az edzőtáborban. A klub arra kíváncsi, hogy milyen erőben vagyok, reményeim szerint két héten belül már aláírjuk a szerződést “ – mondta a 34 esztendős Gera Zoltán a Birmingham Mail c. angol lapnak.

“Beszéltünk Steve Clarkkal (a WBA menedzsere – a szerk.) és elmondta, hogy mindenben támogat és azt szeretné, ha a csapat tagja lennék. Ez nagyon jólesett.”

Gerzson elárulta, nagyjából 3-4 hét múlva tud ismét teljes értékű edzésmunkát végezni, Ausztriában is az idő nagy részében a többiektől külön, az orvosok felügyelete mellett tréningezik. Mint mondta, már a labda is előkerült, de a kondíciója még nem százszázalékos.

A cikkből az is kiderül, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor is meglátogatta a múlt héten Gerát:

“Megtisztelő, hogy a kapitány ellátogatott hozzám és még mindig kulcsjátékosként gondol rám. Szeptemberben még biztosan nem állok majd a válogatott rendelkezésére (a románokkal és az észtekkel meccselünk akkor), de remélem, hogy októberben már bevethető leszek.”

Steve Clark, a West Brom menedzsere is azt mondta, hogy a szerződéskötés még folyamatban van, de most amúgy is az a legfontosabb, hogy Gera minél előbb egészséges legyen. A tréner úgy véli, hogy napról napra közelebb van az irányító középpályás visszatérése.

A West Bromwich Albion hétfőn, 18 órai kezdettel játszik felkészülési mérkőzést a PAFC-vel Sopronban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik