Foci

Az Arsenal legyőzte Wenger korábbi csapatát

Arsenal (arsenal, )
Arsenal (arsenal, )

Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését is az Ázsiában túrázó londoni csapat.

Talán az eddigi legnehezebb mérkőzés várt az Arsenal gárdájára a távol-keleti túrája során. Az első meccsét simán nyerte a londoni klub az indonéziai ligaválogatott ellen, de Vietnam nemzeti tizenegye sem okozott nekik problémát.
A hétfői ellenfél a Nagoya Grampus volt. Érdekesség, hogy Arsene Wenger, mielőtt 1996-ban az Ágyúsoknál kezdett dolgozni, a Nagoya gárdáját irányította. A japán csapat jelenlegi edzője pedig a francia mester korábbi Grampus-játékosa, Dragan Stojkovic.


Wenger volt csapata ellen meccselt
Fotó:AFP

Erős kezdő tizenegyet vezényelt a gyepre Wenger, hiszen az első félidőben a Fabianski – Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Gibbs – Ramsey, Arteta – Walcott, Rosicky, Miyaichi – Giroud összeállítású csapat futballozott.

Remekül kezdte az összecsapást a Premier League legutóbbi negyedik helyezettje, hiszen Giroud már a harmadik percben gólt fejelt. Szűk húsz perccel később ismét a francia csatár volt akcióban, és kiharcolt egy tizenegyest. Arteta állította le a labdát, majd nagyon sportszerűen átengedte a büntető elvégzésének lehetőségét Ryo Miyaichinak. A japán szélsőnek igazán érdekes volt a meccs, hiszen ő a Nagoyában nevelkedett.

Az első csapatban eddig kevés lehetőséget kapó focista 11 méterről nem hibázott. A második játékrészben szokás szerint jöttek a cserék, de mégis egy kezdőjátékos, Theo Walcott szerzett gólt. A felkelő nap országának egyik leghíresebb csapata már csak szépíteni tudott Kisho Yano révén.

A magyar foci igazi szerelmesei számára ismerős játékos is pályára lépett. A japán klubnál csereként állt be Nikola Jakimovski, aki korábban egy szezont futballozott a Ferencvárosban, igaz, ott csak kilenc percet játszott egy Győr elleni bajnokin a 2010/11-es szezonban.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Arsenal – Nagoya Grampus 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Giroud, Miyaichi, Walcott, illetve Yano

Videó A mérkőzés góljai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik