Foci

Vallási okok és egy bank miatt távozhat a Newcastle sztárja

papiss cisse (papiss cisse, )
papiss cisse (papiss cisse, )

Papiss Cisse, a Szarkák klasszis labdarúgója nem hajlandó felvenni a Newcaslte mezét.

Nagyon érdekes probléma merült fel a Newcastle United csapatánál, amely kérdés messzebbre is mutat. A muszlim vallású Papiss Cisse nem utazott el a csapat portugáliai edzőtáborába.

A szenegáli származású játékos azt mondja, nem hajlandó felvenni egy olyan mezt, amelyen ott szerepel a csapat szponzorának, a Wonga nevű cégnek a logója.

Cisse szerint a Wonga rövid távú, magas kamatozású hiteleket nyújt az ügyfelelnek, a muszlim vallás viszont tiltja a kamatszedést.


Papiss Cissé elmehet a Newcastle-ből
Fotó: AFP

A 28 éves játékos felajánlotta, marad a csapatnál, ha felvehet egy olyan felsőt, amin nincs ott a logó. Volt már erre példa, a dél-afrikai krikett-játékos, Hashim Amla felvehette a logó nélküli mezt (az alkoholt is tiltja az iszlám, és a Castle Lager sör reklámja neki is “sok” volt).

A Newcastle-ben egyébként vannak még muszlimok, Cheick Tiote és Moussa Sissoko, de ők nem csináltak problémát a dologból.

Bobby Barnes, a Premier League egyik vezető tisztségviselője még júniusban azt mondta, tisztában vannak vele, hogy a csapatoknak szüksége van a pénzre, és a gazdasági bevételek beérkezése mellett kompromisszumokra van szükség.

Cissé 2012 januárjában igazolt a Newcastle csapatához, azóta minden sorozatot figyelembe véve 26 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik