Foci

Megvan Guardiola első kupagyőzelme Münchenben

Arjen Robben (arjen robben, )
Arjen Robben (arjen robben, )

A hétvégén rendezték a Telekom-kupát, amelynek vasárnapi fináléjában a Bayern München simán verte a Mönchengladbachot.

Remekül sikerült Pep Guardiola első tornája a Bayern München trénereként. A Mönchengladbach-ban rendezett Telekom-kupán ugyanis együttese simán megverte a döntőben a hazai csapatot. A katalán mester több helyen változtatott, Lahm például a középpályán kapott szerepet, a kapuban pedig Tom Starke állt. A torna érdekessége, hogy a csapatok 2×30 percet játszanak.


Pep Guardiola tornagyőzelemmel indított
Fotó: AFP

Az első játékrészben kilenc perc alatt eldöntötte a meccset a müncheni klub. A 17. percben Ribéry lőtt gólt, majd Lahm is betalált. A 26. percben egészen elképesztő találatnak tapsolhattak a nézők. Boateng beadása után az új szerzemény, Thiago Alcantara öt méterről mellel továbbította a labdát Heimeroth kapujába.

Pár perccel később Herrmann viharzott el a jobb szélen, majd a büntetőterületen belül Contento buktatta őt, a jogos tizenegyest De Jong értékesítette. A második játékrészben Robben és Müller lőtt gólt, így nagyon simán, 5-1-re nyert a bajor alakulat.

Érdekesség, hogy a Bundesliga első fordulójában, augusztus 9-én a két csapat a nyitómeccsen csap össze, igaz akkor az Allianz Arénában.

A bronzmeccsen a Borussia Dortmund egy góllal legyőzte a Hamburg csapatát. Az összecsapás egyetlen találatát a fiatal Hofmann szerezte.

Eredmény-Telekom-kupa

Döntő: Bayern München-Borussia Mönchengladbach 5-1 (3-1)
Gólszerzők:Ribéry, Lahm, Thiago, Robben, Müller illetve De Jong

Bronzmérkőzés: Borussia Dortmund-Hamburg 1-0 (1-0)
Gólszerző:Hofmann

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik