Foci

Gulácsi papírforma győzelemmel debütált

Gulácsi Péter (gulácsi péter, )
Gulácsi Péter (gulácsi péter, )

A magyar kapus védte a Wiener Neustadt otthonában 5-1-es győzelmet arató Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának kapuját.

Gulácsi Péter 2013 nyarán nagyon fontos döntést hozott és a hosszú, Liverpoolban töltött évek után váltott, a Red Bull Salzburg csapatához kötelezte el magát. Négy évre szerződött az osztrák bajnokság előző szezonjának második helyezettjéhez.


Gulácsi Péter bemutatkozott az osztrák élvonalban
Fotó: salzburg24.at

A nyári edzőmeccsek alapján szinte borítékolható volt, hogy ő kezd majd a nyitófordulóban, amikor is a Salzburg ahhoz a Wiener Neustadthoz látogatott, amely éppen csak bennmaradt az élvonalban. Ahogyan azt sejteni lehetett, a vendégek irányítottak az első félidő nagy részében, Gulácsinak nem sok dolga akadt, ám egyszer így is mattolták, Pollhammer a 30. percben lőtte ki a hosszú alsót. A Red Bull részéről Soriano duplázni tudott az első 45 percben, így a vendégek 2-1-es előnyről várhatták a folytatást.

A második félidőben hamar lerendezte a meccset a Salzburg, előbb Soriano lőtte meg saját maga és csapata harmadik gólját, majd az előrehúzódó középpályás, Kampl passzolt elegánsan a hálóba. A 22 esztendős szlovén még a hajrában is betalált, a saját térfeléről indulva gyalogolt el az ellenfél tizenahtosáig és, ha már senki sem támadta, a hosszú alsóba guríttott, beállítva az 1-5-ös végeredményt.

A Red Bull tehát sikerrel vette az első akadályt Gulácsi Péterrel a soraiban, aki a második félidőben egy hatalmas bravúrral jelezte, hogy a továbbiakban is lehet rá számítani.

Eredmény – Bundesliga (Ausztria), 1. forduló

Wiener Neustadt – Red Bull Salzburg 1-5 (1-2)
Gólszerzók: Pollhammer (30.) illetve Soriano (22., 32., 55.), Kampl (59., 84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik