Foci

Lemondott a Barcelona vezetőedzője

tito vilanova (tito vilanova, )
tito vilanova (tito vilanova, )

Gégerákkezelése miatt lemond a spanyol bajnok FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Tito Vilanova. Utódját a jövő héten nevezik ki.

Idén 100 pontot gyűjtve nyerték meg a bajnokságot
Fotó: AFP

Sajnálatos betegsége miatt csak egy évig lehetett az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője Tito Vilanova. Ugyanis péntek este sajtótájékoztatót tartott a klub elnöke, Sandro Rosell és a sportigazgató, Andoni Zubizarreta, amelyen bejelentették a szakember távozását. Az elnök kiemelte: a gyógykezelést nem lehet összeegyeztetni az edzői munkával, ezért nem tud Vilanova tovább a csapat élén maradni.

Vilanovánál 2011 októberében diagnosztizáltak rákos daganatot, amely 2012 decemberében kiújult. Az edzőre is hosszú kihagyás és kemoterápia várt. Addig a csapatot Jordi Roura irányította. A hírek szerint korábbi főnöke, a Bayern München jelenlegi mestere, Pep Guardiola nem látogatta meg gyógykezelése alatt New Yorkban.

Az AS napilap értesülése szerint az ideiglenes utód valószínűleg Joan Francesc Ferrer, azaz Rubi lesz. A Girona csapatánál dolgozó trénert Vilanova hívta a Barca edzői stábjába. A végleges vezetőedzőt később nevezik ki.

A 44 éves szakember megnyerte csapatával a Primera Division küzdelmeit a 2012/13-as szezonban.A katalán gárda első felkészülési találkozóját szombaton játssza Lengyelországban, a Lechia Gdansk ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik