Foci

A Honvéd nagyon elrontotta, Rossi csalódott

marco rossi (marco rossi, )
marco rossi (marco rossi, )

Bár majdnem 70 percig emberelőnyben játszott, nem tudott idegenben gólt szerezni a Budapest Honvéd az EL-selejtezőben a Vojvodina otthonában.

A Celik Niksic elleni továbbjutás (13-1-es összesítéssel, sokak szerint gyanúsan könnyedén letudva a párharcot) után nem sikerült folytatni a jó sorozatot a Budapest Honvéd csapatának.

Marco Rossi csapata 2-0-ra kikapott Szerbiában, a Vojvodina a 21. perctől kezdve emberhátrányban játszott. A meccs részletes tudósítása egyébiránt itt olvasható.


Nem ment a Honvédnak
Fotó: MTI/archív

A magyar együttes olasz edzője a meccs után elmondta, erősebb csapattal találkoztak, és az volt a cél, hogy olyan eredményt érjenek el, amelyik a második meccsre továbbjutással kecsegtet.

“Sajnos ez nem sikerült, sok hibát vétettünk, a csapatomból hat-hét jatékos tudása alatt teljesített. Még amikor tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak, akkor sem találtuk meg a jó megoldásokat. Minden tiszteletem a Vojvodináé, mert bár semmi különöset nem csináltak, de azt jatszották, amit ilyen helyzetben kell, azt viszont nagyon jól. Csalódott vagyok, mert nem azt nyújtottuk, amit kellett volna. A jó játékos ismérve, bogy az ilyen mentálisan is nehéz meccseken is jol teljesít” – így az olasz mester.

Kollégája nem meglepően sokkal boldogabb volt a 2-0 után:

“Gratulálok a csapatomnak, az első huszonöt percben totálisan ellenőriztük a meccset. A kiállítás után taktikusan, fegyelmezetten játszottunk. Nagyon elégedett vagyok, hogy nem kaptunk gólt, sőt még növeltük is az előnyünket. Ennek ellenére nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Kispesten, mert a jelenlegi legjobb budapesti csapat ellen fogunk játszani, akik a visszávagón biztosan nagyon motiváltak lesznek” – értékelt Marko Nikolic, a Vojvodina trénere.

A másik magyar csapat, a Debrecen 2-2-es döntetlent ért el a norvég Strömsgodstet otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik