Foci

Emberelőnyben sem tudott gólt lőni a Honvéd

budapest honvéd (budapest honvéd, )
budapest honvéd (budapest honvéd, )

Az Európa Liga-selejtező második körében a Honvéd 2-0-ra kapott ki a Vojvodinától.

Nem ment a Honvédnak
Fotó: MTI

A Honvéd remek előjelekkel látogatott Szerbiába, hiszen az előző körben 13-1-el ütötték ki a Celik Niksicet úgy, hogy a második meccset 9-0-val hozta le a fővárosi alakulat. A Vojvodina viszont sokkal komolyabb játékerőt képvisel, mint a montenegrói együttes és ez be is bizonyosodott.

Ugyanis a találkozó elején momentuma sem volt a Honvédnak, végig a Vojvodina diktálta a tempót és több veszélyes helyzetet is kialakítottak, aminek az eredménye egy gól lett: a 19. percben Trajkovic robbant be egy sarokrúgásra, Baráth lemaradt róla és a kapuba fejelt.

Alig pár perccel később viszont szomorkodhattak a hazai szurkolók, hiszen a játékvezető egy csúnya szabálytalanság után azonnal kiállította Nasticot, így a 21. perctől emberelőnyben focizott a Honvéd. Ezt az első félidőben szinte észre sem lehetett venni, a feketemezesek ugyanis teljesen passzívan fociztak.

A szünetben egy kis életet rázott Marco Rossi csapatába, többet is birtokolta a labdát a Honvéd, de komoly helyzet nem volt. Ellenben Baráth összehozott egy tizenegyest a Vojvodinának, a büntetőt pedig Vranjes vágta be (2-0).

A szerbek okosan fociztak, a kontrákra építettek, míg a Honvéd nem tudott mit kezdeni a mezőnyfölénnyel. Végül maradt a 2-0-s eredmény.

A visszavágót július 25-én rendezik.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Vojvodina (szerb) – Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Gólszerző:
Trajkovic (19.), Vranjes (71.-büntetőből)
Kiállítva: Nastic (21.)

Honvéd: Kemenes – Alcibiade, Lovric, Ignjatovic, Baráth – Vécsei (Diarra, 55.), Hidi, Nagy (Délczeg, a szünetben) – Zivanovic, Holender (Ikenne, 65.), Testardi.

Vojvodina:
Delac – Nastic, Trajkovic, Djuric, Vulicevic – Vranjes, Radoja, Poletanovic – Oumaru (Ivanic, 89.), Skuletic (Baric, a szünetben), Alivodic.

Vége a meccsnek, 2-0-ra nyert a Vojvodina. Nehéz lesz a visszavágó.

93. PERC: Három már eltelt, de semmi változás.

90. PERC: Négy perc lesz a hosszabbítás.

86. PERC: Az újabb Honvéd-szöglet is veszéltelen volt. Egyre valószínűtlenebb, hogy itt ma gólt szerez a magyar együttes.

82. PERC: Alcibiade rúgott fölé egy szabadrúgást. Ez sem jött össze.

79. PERC: Kemenes hozták zavarta a Honvéd-játékosok. A Vojvodina érhetően ráfekszik a labdára. Teljesen eldugják a magyar csapat elől.

74. PERC: Ezután pláne nem sürgős a szerbeknek. Ennek ellenére támadnak szorgosan, Oumarunak nincs ellenszere.

71. PERC: Vranjes izomból belőtte. 2-0!

70. PERC: Tizenegyeshez jutott a Vojvodina… Oumaru forgatta be Baráthot, aki bután szabálytalankodott.

69. PERC: Testardi tette középre a labdát, de az senkinek sem volt jó.

68. PERC: Komoly bajban volt most a Honvéd, de szerencsére Oumaru nem találta el jól a labdát.

65. PERC: Tulajdonképpen semmi sem történik a meccsen. A Honvéd támadna, de nincs helyzetük, a Vojvodina pedig ha labdához jut, ragaszkodik hozzá.

58. PERC: Marco Rossi hajtja a játékosait. A Honvéd 61 százalékban birtokolja a labdát, de az egyenlítéshez ez még önmagában kevés.

54. PERC: Három magyar lövésnél tartunk. Mindhárom eltalálta a kaput, de ez még kevés.

51. PERC: Közel jár a gólhoz a Honvéd, de a befejezésnél vannak még problémák.

47. PERC: Testardi! 10 méterről bombázott, de pont középre, így a kapus reflexből védett.

46. PERC: Elkezdődött a második félidő. A Vojvodina edzője lehozta legjobb csatárát, Skuleticet, a Honvédnál pedig Délczeg érkezett.

Vége az első félidőnek. A Vojvodina 1-0-ra vezet a Honvéd ellen, de a szerbek emberhátrányba kerültek. A magyar csapat ennek ellenére nem tud igazán veszélyes lenni, talán majd a második félidőben.

45. PERC: Már a hosszabbításban vagyunk.

44. PERC: Most már a Honvéd irányít, de ez helyzetek nélkül mit sem ér.

40. PERC: Vécsei szúrta rá messziről, veszélytelenül. Most már legalább próbálkoznak a vendégek is.

37. PERC: Oumaru tette középre veszélyesen a labdát. Majdnem öngól lett belőle, az egyik Honvéd-védő bólintott veszélyesen szögletre.

35. PERC: Kezdi átvenni az irányítást a Honvéd, de még egy veszélyes helyzetet sem alakított ki a magyar csapat. Jó lenne gólt szerezni.

33. PERC: Holender kapott sárgát, mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást.

29. PERC: Hűha… Majdnem gólt kapott a Honvéd. Az egyik támadó a leshatárról ugrott ki, az asszisztens nem jelzett, de szerencsére nem tudott belepiszkálni a labdába, így az centikkel elkerülte a kaput. Emberhátrányban is veszélyesebb a Vojvodina.

27. PERC: Most már megy előre a magyar csapat is. Szögletig is eljutott a Honvéd.

24. PERC: Az emberhátrány ellenére tovább támad a Vojvodina.

21. PERC: HOPPÁ!!!! Nasticot kiállította a játékvezető, miután csúnyán lemaradt a labdáról és keményen odarúgott Baráthnak!

19. PERC: GÓL! 1-0-RA VEZET A VOJVODINA! A sarokrúgásra Trajkovic robbent be középen, Baráth lemaradt róla, Kemenes pedig rosszul jött ki a kapujából, így a szerb a kapuba fejelt. A Honvéd hátrányban, de ami nagyobb baj, hogy szinte nincs is a magyar csapatnál a labda.

18. PERC: A negyedik Vojvodina-szöglet veszélyesen jön befelé.

14. PERC: Újabb szerb lövés, szerencsére méterekkel mellé.

10. PERC: Eddig momentuma sem volt a Honvédnak. A szerbek ahogy labdát szereznek, azonnal letámadnak, ez így nehéz lesz. 9 gól biztos nem születik ma este.

8. PERC: Hú ez nagy helyzet volt. Kemenesnek kellett kitornáznia a léc alól a fejest.

6. PERC: Oumaru remekül vette át a labdát a tizenhatoson belül. A szerb szöglet veszélytelen volt.

4. PERC: Egyelőre a hazaiak dominálnak, bár komoly helyzetet még nem tudtak kialakítani, ahogy a Honvéd sem.

1. PERC: Megkezdődött a mérkőzés. A Honvéd feketében, a Vojvodina piros-fehérben játszik.

Előzetes: A magyar csapat remekül kezdett az európai kupaporondon, hiszen egy montenegrói alakulat, a Celik Niksic ellen idegenben 4-1-re tudtak nyerni a piros-feketék, majd a visszavágón gáláztak és 9 alkalommal találtak be az ellenfél kapujába.

Most a szerb Vojvodina következik, de ez a párharc vélhetően sokkal keményebb lesz, mint az előző. A két csapat egyébként 1989-ben a BEK 1. fordulójában játszott egymás ellen, akkor a Honvéd ment tovább idegenben lőtt góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik