Foci

Paulo Sousa kamuzott egy nagyot

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

A Makkabi Tel-Aviv labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, a Győri ETO minden téren erősebb csapatánál és esélyesebb a továbbjutásra a két csapat Bajnokok Ligája-selejtezős párharcában. Kizárt dolog, hogy őszintén fogalmazott.

Vigyázat, nem bedőlni Paulo Sousának! Ismerve a portugál tréner magyarországi tevékenységét és nyilatkozatait, hatalmasat „kamuzott” kedden délután az ETO Parkban, amikor az izraeli csapat edzése előtt az újságírók rendelkezésére állt.

Paulo Sousa már Magyarországon is rendszeresen mást mondott a sajtónak, mint amit valójában gondolt.
Forrás: maccabi-tlv.co.il

„Úgy érzem, kettőnk párharcában több okból is esélyesebb az ETO, és ezt nem udvariasságból mondom. Három-négy éve a magyar bajnokság élmezőnyében foglalnak helyet, régóta ugyanaz az edző dolgozik a csapatnál, és erős a játékoskerete. Biztos vagyok benne, hogy a szombati, Debrecen elleni kezdőcsapathoz képest hét-nyolc helyen megváltozik majd a Győr összeállítása, mert hosszú a kispadja is” – fejtette ki Sousa.

A portugál tréner még hozzátette, hogy a mostani pályaválasztónak több edzés van a lábában, több mérkőzést játszott, mint ők, s ez megmutatkozik majd a BL-selejtezőben is.

„Bár az ETO-nak szerintem minőségileg jobb játékosai vannak, bízom benne, hogy ezt a tudásbeli különbséget a pályán majd ellensúlyozni tudjuk a hozzáállásunkkal, a harcosságunkkal – udvarolt, vagy még inkább próbált altatni a portugál. – Nagyon rövid ideje dolgozom a Makkabival, a munkában még nem tudtam mindent véghez vinni, amit szeretnék, de a játékosaim fogékonyak az újra, rendkívül pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. A továbbjutásunk érdekében gólt vagy gólokat kell lőnünk már szerdán is.”

Az ember azt gondolná, hogy kész, feltett kézzel érkeztek. Holott nem! Ajánljuk Pintér Attila és a győri játékosok figyelmébe, még egyszeri elolvasásra a nyilatkozat utolsó mondatát, a sajtótájékoztatót követő edzést, ahol azért Sousa piszkosul tüzelte játékosait, és sajtótájékoztatón részt vevő Seran Jeini, a Makkabi játékosa mondatait: „Nehéz ellenfelet kaptunk, de az edzőnk jóvoltából mindent tudunk róluk, így magabiztosak vagyunk. Tudom, hogy a Győrnek nehéz dolga lesz ellenünk.” Na itt van az igazság.

A selejtező 2. fordulójában zajló párharc első felvonására szerdán este fél 9-től kerül sor, a visszavágót pedig a jövő kedden rendezik.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, keddi eredmények:

Birkirkara (máltai) – Maribor (szlovén) 0-0
CS Fola Esch (luxemburgi) – Dinamo Zagreb (horvát) 0-5 (0-0)
Steaua Bucuresti (román) – Vardar Szkopje (macedón) 3-0 (3-0)
FC Sheriff (moldovai) – FK Sutjeska (montenegrói) 1-1 (1-0)
FK Ekranas (litván) – Hafnarfjördur (izlandi) 0-1 (0-1)
BATE Boriszov (fehérorosz) – Sahtyor Karagandi (kazah) 0-1 (0-0)
Viktoria Plzen (cseh) – Zeljeznicar (bosnyák) 4-3 (0-0)
Dinamo Tbiliszi (grúz) – EB/Streymur (feröeri) 6-1 (2-1)

szerdán játsszák:
GYŐRI ETO FC Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 20.30 (TV.: M1)
Sirak (örmény) – FK Partizan (szerb) 15.00
HJK Helsinki (finn) – Nomme Kalju (észt) 17.30
Neftcsi (azeri) – Skenderbeu (albán) 18.00
Sligo Rovers (ír) – Molde (norvég) 19.00
Elfsborg (svéd) – Daugava (lett) 19.00
TNS (walesi) – Legia Warszawa (lengyel) 20.15
Slovan Bratislava (szlovák) – Ludogorec (bolgár) 20.15
Cliftonville (északír) – Celtic Glasgow (skót) 20.45

A visszavágókat a jövő héten rendezik, a harmadik kör sorsolására pénteken kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik