Foci

Matadort fogtak Párizsban

cavani chiellini (edinson cavani, chiellini, )
cavani chiellini (edinson cavani, chiellini, )

Edinson Cavani öt évig írt alá a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához.

Az idei nyár a Monaco átigazolásaitól volt hangos Franciaországban, elég csak Radamel Falcao, Joao Moutinho, vagy a Barcelonánál létszámfelettivé váló Éric Abidal érkezését megemlíteni. A leendő nagy riválisnál, a PSG-nél mindezt nem nézhették tétlenül, így napok óta azt lehetett hallani, hogy a regnáló bajnok az uruguayi gólzsákot szemelte ki magának.


Cavani kedden írta alá a szerződését
Fotó: psg.fr

Kedden értek véget a találgatások, amikor a klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy öt évre leszerződtette Edinson Cavanit. Az El Matador becenévvel illetett uruguayi a kilences számot kapta meg abban a csapatban, ahol a többi közt Zlatan Ibrahimovic és Ezequiel Lavezzi lesznek a társai.

„Cavani érkezése ékes bizonyítéka annak, hogy a klub a lehető legjobb játékosokat akarja megszerezni. Ő is hasonló ambíciókkal bír, mint mi magunk és már alig várja az új kihívásokat” – mondta el a legújabb szerzeményről Nasser al-Khelaifi.

A 26 esztendős támadó az uruguayi Danubio csapatánál lett profi, 2007 óta pedig Olaszországban focizott, előbb a Palermo, majd a Napoli színeiben. Utóbbinál 104 bajnokin 78 találatot szerzett, de a serlegek csak nem jöttek, mindössze egy Olasz Kupa-győzelemig jutott a nápolyiakkal.

Párizsban vélhetően nagyobb kihívások várnak rá.

Cavani leszerződtetése talán senkit sem ért meglepetésként, főleg annak ismeretében nem, hogy az együttes új vezetőedzője, Laurent Blanc pár napja elszólta magát. Az átigazolási összeg az, ami nem ismert, a madarak 63 millió euróról csiripelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik