Foci

Fradi-Leeds: Böde döntött

böde dániel (böde dániel, julian jenner, )
böde dániel (böde dániel, julian jenner, )

Böde Dániel találatával a Ferencváros labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Leeds United ellen Muraszombaton.

45 esztendővel ezelőtt, a Vásárvárosok Kupájának döntőjében az angol Leeds United a hazai 1-0-s győzelem után Budapesten 0-0-át játszott a Ferencvárossal, így megnyerte a sorozatot. A két együttes azóta nem találkozott egymással egészen keddig, amikor a szlovéniai Muraszombaton egy felkészülési meccsen vettek részt.

Ugyan a másodosztályban szereplő angolok előtt adódott az összecsapás első lehetősége, Somalia révén a Fradi szerezhetett volna vezetést, ám a leedsi kapus a kapufára tornázta a szélső lövését. Az első félidő igazán nagy lehetőséget már nem hozott, de ezen gyorsan túltehették magukat az FTC-drukkerek, mert az 52. percben Böde egy lefordulás után megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek (1-0).

A folytatásban is a magyar együttes akarata érvényesült, sőt, egy kis szerencsével tovább nőhetett volna a különbség, de az egyik középpályásról a saját kapuja felé pattanó labdát Kenny kapus védeni tudta. Az eredmény aztán már nem változott a folytatásban, az FTC 1-0-ra legyőzte a Leeds csapatát.

“Nagy győzelem volt ez a klubunk számára. Tisztában voltunk vele, hogy a Fradi és a Leeds párharca tradicionális, nagy presztízzsel bír, így különösen fontos ez a siker. Szeretnénk köszönetet mondani fantasztikus szurkolótáborunknak, amely nagy létszámban kísért el minket, buzdításával sok erőt adott, amiért hálásak vagyunk. Fontos tudni, hogy tegnap kőkemény edzést tartottam a játékosoknak, akik így igen fáradtak lehettek, ám ma nagy szívvel kiharcolták a győzelmet. Éppen ezért nagyon elégedett vagyok velük. Philipp Bönig állapotáról annyit tudunk, hogy szerencsére nincs törése, így nem tűnik komolynak a sérülése” – mondta a találkozót követően Ricardo Moniz a fradi.hu-nak.

Eredmény – felkészülési mérkőzés (Muraszombat, Szlovénia)

Ferencváros – Leeds United 1-0 (0-0)
Gólszerző: Böde (52.)

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Besic (Bönig, 55.) (Valpoort, 70.), Alempijevic, Jovanovic – Somalia, Cukic, Józsi, Hidvégi – Tuyp (Otten, 87.), Böde (Diallo, 80.)

Videó – Böde győztes gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik