Foci

BL: telavivi álmok, győri remények

Története során negyedszer szerepel a Győr a legrangosabb európai kupasorozatban a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 30 évvel ezelőtt - még a BEK-ben - a második selejtezőkörig jutottak. Most ott kezdenek.

Legutóbb 1983-ben az izlandi Vikingur legyőzését követően a Dinamo Minszk jelentette a végállomást és csak remélni tudjuk, Pintér Attila együttesének szerdán nem a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulója lesz a végállomás.

Az izraeli Maccabi Tel-Aviv ugyanis korántsem tűnik habkönnyű nyári esti szórakozásnak. Paulo Sousa Videoton korábbi, a Maccabi Tel-Aviv jelenlegi térnere a lehetségesnél néggyel kevesebb játékost adott le a múlt csütörtöki határidőig az UEFA-hoz.


A Maccabi keretében is akadnak légiósok – főként spanyolok
Forrás: maccabi-tlv.co.il

A vendégek keretében 4 spanyol, 1-1 argentin, kanadai, nigériai és svéd légiós található, míg a többiek hazai játékosok. A portugál tréner a magyarországi utazást megelőző sajtótájékoztatón elmondta, csapata idei fő célja, hogy a 10 év óta első bajnoki címet követően továbbra is meghatározó szereplője legyen az izraeli bajnokságnak – a BL csak egy álom számukra.

Természetesen Sousa kitért a Győrre is. “Tény , a Győr erős, stabil csapat, ugyan azzal az edzővel és csapattal dolgoznak harmadik éve. Már játszottak tétmeccset idén, meggyőző játékkal nyerték a Szuper Kupát az elmúlt tíz év legerősebb magyar csapata, a Debrecen ellen. Ennek ellenére mi mindig nyerni szeretnénk, soha nem a vereségre készítem föl a játékosokat” – foglalta össze a helyzetet Sousa.


Pintér Attila is bizakodó
Fotó: MTI

Pintér Attila keretében 19 légiós van és mintha csak ott ült volna a Maccabi sajtótájékoztatóján. “Az ETO mindig, minden mérkőzésen győzni akar, így lesz ez szerdán a Maccabi Tel-Aviv elleni is” – fogalmazott a Győri ETO vezetőedzője a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A szakember a találkozón nem ülhet majd le a kispadra, ugyanis három évvel ezelőtt – a gárda legutóbbi európai kupaszereplése alkalmával – a Dinamo Zagreb elleni Európa Liga-mérkőzésen összekülönbözött a játékvezetővel, amiért két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

“Olyan eredményt akarunk elérni, hogy azzal továbbjussunk az második selejtezőkörből. Remélem, hogy velünk együtt a Honvédnak és a Debrecennek is sikerül a továbbjutás, mert az nagy dolog lenne az egész magyar labdarúgás számára” – fogalmazott Pintér.

Az előzetes becslések szerint mintegy 6000 néző várható a szerdán 20.30 órakor kezdődő találkozóra, amelyet a 33 éves osztrák Markus Hametert vezet majd. Milyen furcsa azonban a szurkolói hevület – augusztus 11-én, a Bayern győri hakniján egy esetlegs BL kudarc ellenére is garantált a telt ház az ETO Parkban…

Mondjuk az is biztos, ha a Győr megismétli az 1964/65 -ös BEK szereplést, amikor az elődöntőben állította meg a Benfica, akkor már most készülhetnének a “jegyűzérek”…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik