Foci

45 éves visszavágóra készül a Fradi

Leeds United (leeds united, El-Hadji Diouf)
Leeds United (leeds united, El-Hadji Diouf)

A Ferencváros ma 18 órától a szlovéniai Muraszombaton edzőmeccset játszik az angol Leeds Uniteddel. A két csapat utoljára az 1968-as Vásárvárosok Kupája döntőjében meccselt egymással.

A Leeds United jelenleg a Championshipben, az angol második vonalban vitézkedik. Az angol futball egyik legpatinásabb csapata a hatvanas, hetvenes években Európa meghatározó klubjai közé tartozott – akárcsak a Fradi -, majd a 2000-es évek elején volt még egy másodvirágzása.

A klub a ma Európa Ligaként futó sorozat (korábban UEFA Kupa) elődjeként számot tartó Vásárvárosok Kupáját 1968-ban éppen a Fradi ellen nyerte meg (1971-ben is győztek). Az oda-visszavágós döntő első meccsén Leedben 25 368 néző előtt Jones góljával 1-0-ra nyert a Leeds, amit aztán a visszavágón a Népstadionban 70 ezer néző előtt nem sikerült megfordítani a többek közt Varga Zoltánt, Albert Flóriánt, Szűcs Lajost is a soraiban tudó bombaerős Fradinak (0-0).

Érdekes, hogy a Manchester United ősi riválisaként számon tartott egylet miután 2000-ben és 2001-ben előbb UEFA, majd BL elődöntőig menetelt 2004-ben már a másod, majd 2007-től már a harmadosztályban találta magát. 2010-ben jutottak vissza a Championshipbe. Brian McDermott vezetésével innen próbálnak visszakapaszkodni az angol elitbe.

Az angol másodosztály azért jóval erősebb az NB1-nél. A Leeds keretében többek közt ott van a Liverpoolt is megjáró szenegáli El-Hadji Diouf is. Érdemes lesz autóba ülni és elgurulni Muraszombatig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik