Foci

Böde duplázott, először kapott ki az MTK

böde dániel (böde dániel, julian jenner, )
böde dániel (böde dániel, julian jenner, )

Szombaton újabb felkészülési mérkőzést játszott jó pár élvonalbeli labdarúgócsapat.

Már csak két hét van hátra az OTP Bank Liga 2013/14-es szezonjának kezdetéig. Szokás szerint a csapatok sorra játsszák a felkészülési találkozókat. Szombaton pályára lépett a Ferencváros, az MTK, az Újpest, a Pécs, a Pápa, valamint a két újonc, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia.

Telkiben a Fradi a másodosztályú Kozármisleny gárdáját fogadta. Ricardo Moniz csapatában több próbajátékos is pályára lépett az első félidőben. Arsenio Valpoort már az első percben megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek, de meglepetésre a második játékrész előtt már a Kozármislenynél volt az előny.

Kérdés, hogy ezek után a próbázó Sequeira, Graf, Nagy Dominik, Diallo, Halilagic ötös szerződést kap-e. A fordulás után a holland mester sort cserélt és a két gólt szerző Böde Dániel jóvoltából a rekordbajnok megnyerte az összecsapást. A Fradiban először lépett pályára a Hollandiából igazolt Jack Tuijp.

Böde továbbra is termeli a gólokat
Fotó:MTI

Elszenvedte első vereségét a felkészülés során az MTK. Garami József fiai a Hidegkuti-stadionban gólgazdag összecsapáson kaptak ki a szlovák Podbrezova csapatától.

A Belgiumban edzőtáborozó Újpest sima vereséget szenvedett az első osztályú Lokeren ellen. Egyetlen próbajátékos kapott lehetőséget a liláknál. Kevin Kis szerződtetéséről azonban még nem döntött a Kozma István, Marc Leliévre edzőpáros.

A Pécs győzelmet ünnepelhetett a szlovén Farmtech Verzej ellen. Miroslav Grumic mindkét félidőben berámolt egy gólt az ellenfél kapujába, így magabiztos sikert aratott a mecsekaljai gárda.

Úgy tűnik, a Pápánál eddig nem találták meg azt a játékost, aki pótolhatja Goran Maricot. A csapat támadója súlyos sérülést szenvedett a hét folyamán. Hiányában csak gól nélküli döntetlent játszott a Zalaegerszeg ellen a Tóth Bálint vezette együttes.

A két újonc viszont győzelemmel készül az új szezonra. A Mezőkövesd Tatán legyőzte a Dunaújvárost, míg a Puskás Akadémia Szenteleken bizonyult jobbnak a román Sageata Navodari csapatánál.

Íme, a Ferencváros-Kozármisleny meccs góljai:

Eredmények-Felkészülési mérkőzések

Ferencváros – Kozármisleny 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Böde (2), Valpoort, illetve Nagy, Varga

MTK – Podbrezova (szlovák) 3-4 (0-2)
Az MTK gólszerzői: Kanta (2), Vass

Lokeren (belga) – Újpest 4-1 (3-1)
Az Újpest gólszerzője: Ahjupera

Farmtech Verzej (szlovén) – Pécs 0-2 (0-1)
A Pécs gólszerzői: Grumic (2)

Pápa – Zalaegerszeg 0-0

Mezőkövesd – Dunaújvárosi PASE 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Balajti, Olasz, Bognár, Petneházy, illetve Ato, Urbán

Puskás Akadémia – Sageata Navodari 3-2 (3-1)
A Puskás Akadémia gólszerzői: Zsolnai, Gajdos, Szakály

Ajánlott videó

Olvasói sztorik