Foci

Eladtak egy londoni focicsapatot

Shahid Khan (shahid khan)
Shahid Khan (shahid khan)

Shahid Khan lesz a Premier League-ben szereplő Fulham új tulajdonosa.

Napok óta pletykáltak róla, hogy eladósorban van a Falusiak becenévvel illetett fővárosi együttes, pénteken pedig hivatalosan is bejelentették, hogy 61 esztendős Shahid Khan megveszi a klubot. Az üzletember 150-200 millió fontot fizetett ki a Fulhamért Mohamed Fayednek, a korábbi tulajdonosnak, aki 16 esztendővel ezelőtt a negyedik osztályban vette át a klub irányítását és az élvonalba emelte.

Fayed, a Harrods áruházlánc korábbi tulajdonosa 6,25 millió fontért cserébe lett tulajdonos még 1997-ben, azaz bőven profitált a klub eladásából. Shahed a klub 100 százalékát megszerezte, ő lesz a hatodik amerikai, aki klubtulajdonos a Premier League-ben.

“Jó kezekbe kerül a Fulham. Shahed egy sikeres üzletember és a sport iránt is elkötelezett. Arra kérek mindenkit, aki szereti a Fulhamet, hogy fogadja őt nagy szeretettel” – mondta a leköszönő Fayed.

A pakisztáni születésű amerikai milliárdos neve ismerősen csenghet az észak-amerikai sportokat kedvelők számára. Shahid Khan ugyanis az NFL-ben szereplő Jacksonville Jaguars tulajdonosa is. Vagyonát másfél millió fontra becsülik, amivel a 179. leggazdagabb amerikainak számít a Forbes éves összeállítása alapján.

A Fulham az előző szezont a 12. helyen zárta, de nem is olyan rég még Gera Zoltánnal a sorok közt az Európa Liga döntőjéig is eljutott. 2010-ben az Atlético Madrid nyert a hosszabbításban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik