Foci

Rudolf gólt lőtt, Tököli pofozkodott

Radó András (radó andrás, )
Radó András (radó andrás, )

A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata nyerte a négycsapatos Király-kupát, miután a döntőben legyőzte a Diősgyőrt.

Pénteken jubileumi, tízedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Király Kupa labdarúgó tornát. A négycsapatos tornán a házigazdák mellett részt vett a szintén első osztályú Paks és Diósgyőr, valamint a bosnyák Slavija Sarajevo. A torna érdekessége, hogy a csapatok 2×30 percet játszanak.

Az első elődöntőben a Haladás legyőzte bosnyák ellenfelét. A szombathelyi gárda Németh, Radó és Andorka góljaival már 3-0-ra is vezetett, Dudic csak szépíteni tudott.

Tornagyőzelemet ünnepelhettek a szombathelyi focisták
Fotó:MTI

A címvédő Diósgyőr a Pakssal mérkőzött a döntőbe jutásért. Tomislav Sivic gárdája 2-0-ra győzött Rudolf tizenegyes góljával, és Kostic szemfüles találatával.

A bronzmeccsen Horvát Ferenc fiai könnyen legyőzték a Sarajevot. Simon Attila és Nyári Tibor góljai bronzérmet jelentettek a Tolna megyei gárdának. A meccs mégsem erről marad emlékezetes. A 48.percben Tököli Attila és bosnyák védő kakaskodott, melynek a vége ökölpárbaj lett. Pintér Attila játékvezető csak sárga lapot adott a két futballistának. Tököli azonban nem bírt magával és hat perccel később szidalmazta a bírót, amiért már kiállították.

A fináléban Andorka és Ugrai megnyerte a meccset a Halinak. Seydi szépítő gólja már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Eredmény,Király Kupa, Szombathely

Elődöntő:
Haladás-Slavija Sarajevo 3-1(2-0)

Gólszerzők:Németh, Radó, Andorka, illetve Dudic

Paks-Diósgyőr 0-2(0-1)
Gólszerzők:Rudolf (11-es), Kostic

Bronzmérkőzés:
Paks-Slavija Sarajevo 2-0(1-0)

Gólszerzők:Simon, Nyári

Döntő:
Haladás-Diósgyőr 2-1(1-0)

Gólszerzők:Andorka, Ugrai, illetve Seydi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik