Foci

Ronaldinho és csapata drámai csatában jutott döntőbe

Atlético Minerio (Atlético Minerio)
Atlético Minerio (Atlético Minerio)

Az Atlético Mineiro magyar idő szerint csütörtök hajnalban 11-es párbajban legyőzte a Newell’s Old Boys-t a Libertadores-kupában.

Az első mérkőzésen, hazai környezetben a Newell’s Old Boys nyert 2-0-ra, ezért a brazil csapatnak össze kellett magát kapnia a csütörtöki visszavágóra. Meg is tették ezt és már a harmadik percben vezetést szereztek Bernard góljával. A második gólig egészen a kilencvenötödik percig kellett várni, amikor is az éppen cserével beállt Guilherme bombázott a kapuba.

Ezután következett a büntetőpárbaj ( a kieséses szakaszban, csak a döntőben van 2×15 perc hosszabítás ). Az első két pár betalált, a második kettő pár viszont hibázott. Ekkor jött Ronaldinho, aki értékesítette a maga tizenegyesét, míg a másik oldalon Maxi Rodríguez hibázott, az Atlético meg bejutott a döntőbe.

A meccs pikantériája, hogy az első félidőt 9 perces a másodikat 11 perces hosszabítás követte. Előbb a Newell’s kapusát Nahuel Guzmánt kellett ápolni sokáig, a második félidőben pedig a világítás ment el huzamosabb ideig.

A döntő első mérkőzését jövő szerdán rendezik meg az Olimpia otthonában, a visszavágót egy héttel később játsszák Belo Horizonte-ban.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:

Atlético Minerio (brazil) – Newell’s Old Boys (argentin) 2-0 (Bernard 3., Guilherme 95.)
Továbbjutott: Atlético 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel (3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik