Foci

Kitiltják az árpádsávos zászlót a győri stadionból

eto-park(210x140)(1).jpg (eto park, )
eto-park(210x140)(1).jpg (eto park, )

A Győri ETO FC vezetősége megtiltaná a Nagy-Magyarországot ábrázoló és árpádsávos zászlók bevitelét a Maccabi Tel Aviv FC elleni UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

A magyar bajnok Győr közleménye szerint a magyar klub „az ellenfél biztonsági szakembereivel közösen kialakított preventív jellegű biztonsági intézkedéscsomagot állított össze” azért, hogy a Magyarország–Izrael mérkőzés alatt tapasztalt incidensek ne ismétlődhessenek meg.

A hazai szektorba csak magyar nemzeti színű és zöld-fehér ETO zászlóval lehet bemenni, míg a vendégszektorba izraeli és Maccabi klubzászlókkal. Más típusú – például Nagy-Magyarországot ábrázoló vagy árpádsávos vagy felirattal ellátott – zászló behozatala tilos lesz ezen a mérkőzésen.

A Jobbik azonnal felszólalt a klub közleménye ellen: kérik a Győri ETO vezetőségét, hogy vonja vissza ezt a tiltást, valamint felszólítják a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ): tegyen azért, hogy ne legyen ilyen kirekesztés, ne próbálják meg sérteni a magyarok érzelmeit, és ne próbáljanak meg magyarellenes szabályokat alkalmazni.

A tavaly augusztusi Magyarország–Izrael barátságos mérkőzésen történt szabálysértések miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a magyar szövetséget, mert a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a találkozón. A márciusi magyar–román világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kellett lejátszani a Puskás Ferenc Stadionban, az MLSZ-re pedig 40 ezer svájci frankos bírságot szabtak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik