Foci

Guardiola a Barcából igazolna

Pep Guardiola (pep guardiola, )
Pep Guardiola (pep guardiola, )

A friss Bajnokok Ligája-győztes Bayern München edzője, a korábban épp Barcelonában dirigáló spanyol szakember nagy csodálója Thiago Alcántara játékának, és szeretné a csapatában tudni.

Eddig a Manchester United tűnt a biztos befutónak a középpályás átigazolásával kapcsolatban, ám most már úgy tűnik, a Bayernnek áll a zászló.

Thiago Alcántara
Fotó:AFP

„Jeleztem Matthias Sammernek és Karl-Heinz Rummeniggének, hogy szeretném leigazolni Thiagót. Nem tudom, mi fog történni a jövőben, de nagyon szívesen dolgoznék vele. Ismerem a Barcelona B csapatából, ott volt szerencsém megtapasztalni, hogy kiváló játékos. Ő az egyetlen futballista, akit akarok, vagy ő jön vagy senki. Sok játékosunk van, de nekünk az kell, amit ő tud. Nem hiszem, hogy probléma lenne a leigazolásával, én ismertettem a vezetőkkel, miért is lenne olyan fontos, hogy csatlakozzon hozzánk.”

„Senki nem akarja elhagyni a Barcelonát, kivéve, ha úgy érzi, nem játszhat eleget. Ő játszani akar, ezért ajánlottam őt a klubnak” – nyilatkozta Pep Guardiola

A középpályást 2015-ig köti szerződés a katalánokhoz, ám van benne egy záradék, amely kimondja, ha a játékos a 2012–2013-as szezonban nem játszik annyi percet, amennyit meghatároztak a kontraktusában, akkor az ára drasztikusan csökken, 90 millió euró helyett már 18-ért ki lehet vásárolni augusztus első napjáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik