Foci

Rutint vett a Chelsea

mark schwarzer (mark schwarzer, )
mark schwarzer (mark schwarzer, )

A londoni klub minden bizonnyal a kispadra igazolta le a Fulham kapusát, MarkSchwarzert.

Mark Schwarzer nem fiatal fickó, 40 éves, ennek ellenére stabil kezdője a már biztos résztvevő ausztrál válogatottnak. A Fulhammal nyáron lejárt a 2008 óta fennálló kontraktusa, így szabadon igazolhatóvá vált, Jose Mourinho pedig behúzta – feltételezhetően bármikor bevethető tartaléknak Petr Cech mögé.

Vagy nem. Schwarzer mögött figyelemre méltó angliai pályafutás áll, 17 évre visszatekintő karrierje alatt több mint 500 Premier League-meccsen lépett pályára – közmegelégedésre. Ráadásul nem egy „olcsójános”, némi internetes böngészést követően kiderül, a Fulhamban 2,34 millió fontot tett zsebre évente, aminél alább nyilván a Chelsea-ben sem adja.

Nyilván a válogatottban is szeretne védeni, és ahogy a Real Madridnál tapasztalhattuk, Mourinho kezei alatt a klub legnagyobb ikonja, Iker Casillas is kiszorult a kezdőből, így az angol klubot 10 éve szolgáló Cech – a másik ikon – is csipkedheti magát, mert megfelelő konkurencia szorongatja.

Figyelembe véve az angol bajnoki FA és Liga Kupa lebonyolítási rendszerét, továbbá a Bajnokok Ligája-meccsek számát (legalább 60), véleményünk szerint egészen biztosan biztosít számára annyi mérkőzést Jose Mourinho, hogy a kapus tökéletes formában utazhat majd a világbajnokságra.

„Szeretnék továbbra is a legmagasabb szinten így a világbajnokságon játszani, ameddig csak lehetséges Nyilvánvaló, hogy Petr fantasztikus kapus, és ő az első számú kapusa a Chelsea-nek. De én is itt vagyok. Nyomás alatt tartjuk egymást, és ez segítségére lesz a klubnak és a fiatal kapusoknak is. Rettentő izgatottan várom az előttünk álló kihívásokat” – nyilatkozta a klub honlapjának Schwarzer..

Egy kis ízelítő, mit is tud Mark Schwarzer:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik