Foci

Nagy távozó a PSG-nél

Leonardo (leonardo, )
Leonardo (leonardo, )

Lemondott posztjáról Leonardo, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának sportigazgatója.

“Leonardo arról tájékoztatta a Paris Saint-Germain vezetőségét, hogy a mostani átigazolási szezon végén lemond a sportigazgatói posztról. Sajnáljuk, hogy ezt választotta, de megértjük a döntését. Köszönjük az eddigi munkáját, amivel segített egy európai topklubot építeni Párizsban és a lehető legjobbakat kívánjuk neki a karrierjéhez” – írta közleményében a francia bajnok.

Az egykori brazil válogatott focistát a francia szövetség korábban kilenc hónapra eltiltotta a hivatalos munkavégzéstől, majd a múlt héten úgy határozott, hogy 13 hónapra növeli. Ennek értelmében a korábban az AC Milan és az Internazionale kispadján is ülő Leonardo 2014. június 30-ig nem láthatta volna el a feladatát.

Leonardo azért kapott ilyen súlyos, már-már túlzó büntetést, mert a Valenciennes elleni, májusi bajnokit követően az öltözőfolyosón meglökte a játékvezetőt.

A brazil válogatott tagjaként 1994-ben világbajnokságot nyerő egykori középpályás regnálása alatt olyan labdarúgók érkeztek a francia fővárosba, mint Javier Pastore, Thiago Motta, Jérémy Menez, valamint klasszisok sora, mint például Zlatan Ibrahimovic, David Beckham vagy épp a honfitárs, Thiago Silva. Leonardónak az azóta távozó Carlo Ancelotti vezetőedző leigazolásában is nagy szerepe volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik