Foci

Magyar kapust tesztel a brazil bajnok

kapus (kapus, )
kapus (kapus, )

Kovács Dánielre szemet vetett a brazil bajnok Fluminense focicsapata.

Sok kritika éri a magyar labdarúgást, ám a jelek szerint a kapusainkra büszkék lehetünk. Számos honfitársunk hétről hétre, igen magas szinten védi külföldi klubcsapatok hálóját, a héten pedig az utánpótláskorú hálkóőrök hívták fel magukra a figyelmet. Kedden írtunk róla, hogy a Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton Wanderers újabb magyar kapusra csapott le, szerda hajnalban pedig arról írt a sambafoot.com, hogy Kovács Dániel Brazíliában próbál szerencsét.


Kovács Dániel hatalmas lehetőség előtt
Fotó: vkla.hu

A Vasas Kubala Akadémia 19 esztendős focistájára akkor figyelt fel a brazil bajnok Fluminense (melyben olyan ismert játékosok szerepelnek, mint Fred vagy Deco), amikor a dél-amerikai együttes 4-1-re nyert az angyalföldiek ellen egy magyarországi utánpótlástornán. A Fluminense fiataljainak munkáját irányító Fernando Simone elmondta, Kovács két hónapig készül velük és arra is megvan az esély, hogy a klub szerződteti a fiatal magyar labdarúgót.

Nagy szó ez, főleg annak ismeretében, hogy a Fluminense legutóbb 2001-ben foglalkoztatott európai hálóőrt, ám a bosnyák Nikola Damjanac nem evett meg sok sót a riói együttesnél, mindössze három meccsen védett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik