Foci

15 millió eurós csatár jöhet a Videotonba

Zé Luís (zé luís, )
Zé Luís (zé luís, )

A portugál lapok egyértelmű tényként közlik, hogy Zé Luís, a Braga támadója kölcsönben a Videotonban folytatja pályafutását.

Zé Luís a kép tanúsága szerint jó barátságban van a labdával
Fotó: AFP

A 22 éves játékos a Zöld-foki-szigeteken látta meg a napvilágot, és már 19 évesen bemutatkozott hazája válogatottjában. 2009-ben igazolt Portugáliába a Gil Vicente csapatába, ahol két év alatt 26 meccset játszott a másodosztályban, és ezalatt 16-szor volt eredményes.

2011-ben Zé Luísra le is csapott a Braga. 15 millió euróban határozta meg a kivásárlási árát az első szezonjában 15/4-es mutatót felmutató csatárnak, majd kölcsönadta az első osztályba feljutó Gil Vicentének, ahol további négy gólt rúgott.

Tavaly újra 15 meccset kapott a Bragában, ahol ismét csak négyszer volt eredményes, és úgy látszik, ott van nála jobb.

Ugyan a Braga még nem jelentette be hivatalosan a játékos távozását, de a portugál Rekord már kész tényként közli az újabb kölcsönadást, ezúttal a Videotonba, ahol José Gomes nemrég közölte, a támadósorba mindenképpen igazolna még.

A 15 millió eurós kivásárlási ár azt sejteti, Zé Luísban elég sok fantáziát láttak, látnak a portugálok, más kérdés, hogy ennek eddig visszafogottan sikerült megfelelnie. Bízunk benne, a Videotonban, az NB1-ben és az Európa Ligában magára talál. Az nyilván mindkét klubnak és a játékos további karrierje szempontjából is előnyös lenne. Nem mellesleg Stopira személyében már van egy zöld-foki-szigeteki játékosa a Vidinek, így Zé Luís akár még otthonosan is érezheti magát Fehérváron…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik