Foci

Másfél percenkén gól a fociban? Van ilyen!

nigéria (nigéria, )
nigéria (nigéria, )

Eltiltottak négy nigériai csapatot, miután az amatőr bajnokság utolsó fordulójában szokatlanul nagy különbséggel nyertek. Szinte percenként lőtték a gólokat.

A Plateau United remek játékosokat nevelt, pl. Mikel Obi, Obinna Nsofor és Christian Obodo. Most nem erről lettek híresek.
Fotó: wikipedia.org

A Plateau United Feeders 79-0-ra nyert az Akurba ellen, míg a Police Machine csapata 67-0-ra diadalmaskodott a Babayaro FC ellen. Mindkét  együttes a profi ligában való indulásért küzdött, s csak ilyen hatalmas különbségű győzelemmel juthattak volna fel, a vesztesek pedig nyilván asszisztáltak ehhez.

Azt nem állítjuk, hogy pénz is forgott az ügyben, de hogy bundáztak a csapatok, az biztos. Maga Muke Umeh (a nigériai labdarúgó-szövetség alelnöke) is elfogadhatatlannak tartja a történteket, és tudja, hogy a botrány hatalmas méreteket öltött.

„Botrányos és elfogadhatatlan, ami történt. A négy érintett csapat tagságát azonnali hatállyal felfüggesztettük.Mindenkit kivizsgálunk, aki kapcsolódik az ügyhöz” – mondta Mohammed Sanussi, a nigériai labdarúgó-szövetség versenyigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik