Foci

Kikaptunk a brazil orvosoktól a vb-n

A magyar orvosok labdarúgó-válogatottja 3-2-es vereséget szenvedett Brazíliától a hazai pályán zajló világbajnokság helyosztóján.

A BKV Előre pályáján rendezett találkozó (melyen a negyeddöntő vesztesei csaptak össze) első fél órájában kiegyenlített játék folyt, ám egyik kapu sem forgott igazán veszélyben.

Az első igazán nagy lehetőség a 33. percben a magyar csapat előtt adódott, amikor Gyimesi Tamás jobb oldali beadását követően Szabó István mellre vette a labdát, majd a kapust elfektetve az üres kapuba belsőzött (0–1).

A magyar együttes érezhetően felpörgött a vezetés megszerzése után, négy minutummal később egy szépségdíjas góllal növeltük előnyünket: Fehér Zsolt kapott remek indítást középen, majd kiváló helyzetfelismeréssel 22 méterről a kimozduló brazil kapus fölött a hálóba pörgetett (0–2).

A szünetben tehát kétgólos magyar vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után mintha az öltözőben ragadt volna a magyar csapat, rengeteg eladott labda és elképzeléstelen játék jellemezte futballunkat. Ennek meg is lett az eredménye, a 63. percben szépített Brazília: Geovanne Souza lövését még védte Kondás Gergely, a kipattanóra azonban Pedro Batista eszmélt elsőként és az üres kapuba passzolt (1–2).

Még felocsúdni sem volt idejük a magyar orvosoknak, máris kaptak még egy gólt: az előkészítő ismét Geovanne Souza volt, középre gurított labdáját Evaristo Oliveira 11 méterről, állítgatás nélkül a jobb alsóba küldte, ezzel egyenlített a dél-amerikai gárda (2–2).

Ekkor még nem volt vége a magyar mélyrepülésnek, a 70. percben egy gyönyörű átlövéssel fordítottak a brazilok, Amaral Gustavo egy váratlan lövésre szánta el magát, 22 méterről érkező ütemtelen kísérlete meglepte a magyar kapust, aki dermedten nézte, ahogy a labda a hálójába hullik (3–2).

A hátralévő időben mindent megtett a magyar válogatott az egyenlítésért és a 11-esrúgás kiharcolásáért, az újabb gól már nem jött össze.

A mieink a szombati záró napon a hetedik helyért küzdhetnek, az ellenfél az Ukrajnától vereséget szenvedő Ausztria lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik