Foci

Böde duplázott, a Fradi nyert

böde dániel (böde dániel, julian jenner, )
böde dániel (böde dániel, julian jenner, )

A Ferencváros labdarúgócsapata egy utolsó percekben szerzett találattal nyert 3-2-re a Raja Casablanca elleni felkészülési mérkőzésen. Nyert a DVTK is.

Szombaton Telkiben játszott edzőmérkőzést a Ferencváros csapata, az ellenfél a marokkói bajnok Raja Casablanca együttese volt. Ricardo Moniz a Kurucz – Gyömbér, Besic, Otten, Bönig – Alempijevic, Cukic, Józsi – Somalia, Böde, Valpoort összeállítású kezdő tizenegyet küldte ki a pályára.

Valpoor hamar belophatta volna magát a Fradi-szurkolók szívébe, ugyanis az 5. percben már gólt szerezhetett volna, ám hiába állt üresen a büntetőterületen belül, csúnyán fölé lőtt. A 14. minutumban így is vezetést szerzett az FTC, Böde bólintott a hálóba egy kipattanó labdát (1-0).


Böde Dániel kétszer is megzörgette a hálót
Fotó: MTI

Nem sokkal később egyenlített a marokkói együttes, Selhi harcolt ki majd értékesített egy büntetőt (1-1), ám a szünetre előnnyel mehetett a Fradi, Somalia játszott Bödéhez, a támadó pedig lábbal is beköszönt (2-1).

Moniz nem változtatott csapatán a szünetben, a túloldalon viszont szinte teljes sorcsere történt. Bejött a casablancai húzás, a 47. percben egy szép akcióval bosszulták meg a vendégek azt, hogy a budapesti védelem kissé elaludt (2-2). A folytatásban a Ferencváros tett többet a győzelem megszerzése érdekében, ám az újabb találatra egészen a hajráig, a 87. percig kellett várni, Somalia talált be fejjel (3-2). Az állás már nem változott a folytatásban, harmadik felkészülési meccsét is megnyerte az FTC.

Időközben két magyar élvonalbeli együttes csapott össze egymással, az újonc Mezőkövesd volt a DVTK ellenfele. A miskolciak 1-0-ra nyertek, Takács egy kipattanó után köszönt be a 26. percben.

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Ferencváros – Raja Casablanca 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Böde (14., 27.), Somalia (87.) illetve Selhi (26. – 11-esből), Kachani (47.)

DVTK – Mezőkövesd 1-0 (1-0)
Gólszerző: Takács (26.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik