Foci

Gomes nem ezt várta, Rossi elégedett

gyurcsó ádám (gyurcsó ádám, )
gyurcsó ádám (gyurcsó ádám, )

A labdarúgó Európa Liga-selejtező első körének odavágóit követően a Budapest Honvéd megnyugtató, a Videoton minimális előnyben van.

Július eleje ide vagy oda, a magyar labdarúgócsapatok már elkezdték a szezont, a Budapest Honvéd és a Videoton egyaránt montenegrói ellenfél ellen lépett pályára az Európa Liga első selejtezőkörében. A fővárosiak meccseltek korábban, a délutáni mérkőzés pedig nem éppen a tervek szerint indult, a hazai környezetben játszó Celik Niksic korán vezetést szerzett. Szerencsére nem illetődött meg Marco Rossi együttese, amely még a szünetig fordított, a második 45 percben pedig magabiztos előnybe került, 4-1-re nyertek a kispestiek. Visszavágó jövő csütörtökön.

„A fociban ugyan minden megtörténhet, de nagy előnyt szereztünk. Az utolsó 20 percben nem koncentráltunk eléggé, a Celik ekkor 2-3 olyan helyzetet is kialakított, amelyekből nagyobb baj is lehetett volna. Ezt a periódust leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Ha ezek után nem jutunk tovább, akkor szégyellhetjük magunkat” – mondta Rossi a meccset követő sajtótájékoztatón.

Videó – A meccs góljai:

A Honvéd és a meccs legjobbja Holender Filip volt. A fiatal középpályás két-két góllal és gólpasszal vétette észre magát, oroszlánrészt vállalt csapata győzelméből. Ám hiába a remek produkció, Holender szerint tud ennél jobban is focizni:

„Szerintem a mai teljesítményemnél tudok én még többet is nyújtani, a második félidőre már kicsit elfáradtam. Sokat kell még ahhoz edzenem, hogy tökéletes állapotban legyek, hiszen nem csak ezen a meccsen akartam jó teljesítményt nyújtani, hanem az egész szezonban az a célom, hogy minél több gól és gólpassz szerepeljen a nevem mellett.”


Paulo Vinicius szerezte a Videoton egyenlítő gólját
Fotó: MTI

A Videoton az FK Mladost Podgoricával mérte össze az erejét, ám már igen korán meglepetés érte, ugyanis Oliveira szabálytalanságát követően egy tizenegyesből a 3. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat a Sóstói Stadionban. A lassan felpörgő Vidi megnyomta az első félidő végét, amivel fordítani tudott (előbb Vinicius, majd Gyurcsó talált be), ám hiába a második felvonásban mutatott mezőnyfölény, az eredmény maradt 2-1, a székesfehérváriak korántsem dőlhetnek hátra.

Videó – Sovány előnyben a Videoton:

„A mai játék messze volt attól, amit látni szeretnék. Az ellenfél nagyon felkészült erre a találkozóra, ráadásul a csatárukat is kicserélték. Jól kezdődött számukra a meccs, gyorsan vezetést szereztek, utána pedig nagyon szervezetten védekeztek. Nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, akik ennyire betömörülnek a saját kapujuk előterébe. Persze az ilyen védelem ellen is megvan a megfelelő játékstílus, melynek alapja a kreativitás és a gyorsaság. Ez ma azonban hiányzott a játékunkból. Még nagyon a szezon elején járunk, tovább kell fejlődnünk. Ehhez pedig még egy kis időre szükségünk van. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón már jobban fogunk játszani” – értékelte José Gomes a Videoton idei első tétmérkőzésen nyújtott 90 percét.

Nikola Rakojevic, az ellenfél vezetőedzője szerint a Videoton sokkal jobb csapat benyomását keltette és leszögezte, hogy nagyon nehéz visszavágóra számít jövő csütörtökön.

Mind a két magyar csapat tett tehát azért, hogy továbbjusson a második selejtezőkörbe, igaz a Honvéd a nagyarányú idegenbeli sikerének köszönhetően közelebb áll ennek eléréséhez. Amennyiben sikerülne teljesíteni az első akadályt, úgy a budapestiek a Vojvodina-Hibernians párharc győztesével (első meccs 4-1 a szerbeknek) találkoznának, míg a székesfehérváriakra a szlovák Senica várhat.

Egy hét múlva minden kiderül.

Európa Liga, 1. selejtezőkör – magyar eredmények

Celik Niksic – Budapest Honvéd 1-4 (1-2)

Videoton – Mladost Podgorica 2-1 (2-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik