Foci

Háromszoros BL-győztes ellen játszik a Fradi

Fradi(960x640)(1).jpg (ferencváros, fradi, ftc, ferencvárosi tc, )
Fradi(960x640)(1).jpg (ferencváros, fradi, ftc, ferencvárosi tc, )

Az afrikai Bajnokok Ligáját háromszor is megnyerő marokkói Raja Casablanca ellen játszik szombaton délután felkészülési meccset a zöld-fehér alakulat. Gyanítjuk, kevés lesz a férőhely Telkiben...

Az egy közép-afrikai köztársasági és egy elefántcsontparti idegenlégiós kivételével marokkói játékosokat foglalkoztató, 11-szeres bajnokcsapat a honlapjukon található képek szerint napok óta Telkiben edzőtáborozik.

A Raja Casablanca Afrikában komoly eredményekkel bíró csapat
Forrás: wikipedia.org

Logikus, hogy a Fradi a közelgő bajnoki rajtra való tekintettel nem csak NB2-es csapatok ellen (szerda, FTC–Vasas: 4-1), hanem nemzetközileg is jegyzett klub ellen is szeretne edzőmeccseket játszani.

Márpedig a Raja Casablanca a maga területén nem akárki. Az aktuális marokkói bajnokként és kupagyőztesként érkező rivális a nemzetközi futballéletben nem ismeretlen, háromszor is megnyerte az afrikai Bajnokok Ligáját, az arab BL-ben 2006-ban döntőt játszott, hazájában pedig 11-szer nyert bajnoki címet, hétszer pedig kupát. A Rajával kapcsolatban még Fradi-kötődés is felfedezhető, hiszen az FTC Zrt. jelenlegi vezérigazgatójának, Orosz Pálnak az édesapja korábban évekig a casablancai klub vezetőedzője volt.

Így érthető, hogy a zöld-fehérek „teljes fegyverzetben” lépnek pályára. A kedvencek, Böde Dániel vagy Julian Jenner mellett az új szerzemények, mint például Arsenio Valpoort és Kurucz Péter is ott lesznek Telkiben.

„Nagyon örülünk, hogy egy ilyen csapattal tudunk játszani, hiszen a Raja Casablanca rendkívül jó játékosállománnyal rendelkezik. Fontos, hogy valódi megmérettetéseken bizonyítsunk már a felkészülési időszakban is, hiszen így lehet lemérni, hol is tartunk. Meggyőződésem, az összecsapás a két klub közötti jó kapcsolat elmélyítését is szolgálni fogja” – mondta Orosz Pál.

A Sport1 tv és a www.sport24.hu szöveges élőben közvetíti a meccset!

A Sport Televízió ott lesz a 2013/2014-es futballidény korai ferencvárosi lépéseinél. A csatorna július 6-án, szombaton 17:45-től élőben közvetíti ugyanis a Ferencváros – Raja Casablanca felkészülési mérkőzést Telkiből.

A www.sport24.hu szöveges internetes élő közvetítésben számol be az eseményről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik