Foci

Elmaradt Messi Los Angeles-i gálameccse

Lionel-Messi(650x433)(1).jpg (lionel messi, )
Lionel-Messi(650x433)(1).jpg (lionel messi, )

Szerdán újabb állomásához érkezett volna Lionel Messi gálamérkőzés-sorozata. Los Angelesben azonban nem tudták megrendezni az eseményt.

Lionel Messi a szabadsága alatt sem tud elszakadni a labdarúgástól. Az FC Barcelona csapatának argentin sztárja jótékonysági meccsek sorát játssza a nyár folyamán.

Korábban pályára lépett Kolumbiában, Peruban viszont már újdonsült csapattársa, Neymar ellen lépett pályára.

A sorozat következő állomása Los Angeles lett volna, a mérkőzés azonban több hónapos szervezés után meghiúsult. A kezdés előtt 27 órával a találkozót törölték, mert Messi szerint a dél-kaliforniai szervezők nem lettek volna képesek a költségek fedezésére. A találkozón Messi barátai a Világválogatott ellen meccseltek volna. A bevétel a rászoruló gyermekek megsegítésére szolgált volna.

A találkozóra körülbelül 50 ezer jegyet adtak el.

A szurkolók persze háborognak. Nemtetszésüket meg lehet érteni, hiszen a legolcsóbb jegy is 25 dollárba került (a legdrágább belépő 300 dollár volt). Egy család a Utah állambeli Park Cityből utazott volna a mérkőzésre. A családfő, Earl Foote elmondta, hogy nagyjából 5000 dollárt (1 135 000 forint – a szerk.) költött arra, hogy családjával a helyszínen nézze meg a négyszeres aranylabdást.

Messi játszani szeretett volna
Fotó:AFP

A Bolha becenévre hallgató zseni a saját Facebook-oldalán a következőek írta: „Csalódott vagyok a Los Angeles-i jótékonysági mérkőzés kezelése miatt. Én tényleg ott akartam lenni, és élvezni a meccset, ahogyan korábban Peruban és Kolumbiában. Az eseményt a szurkolóknak találták ki, ezért tölt el bosszússággal a szervezés. Nagy ölelés azoknak, akik készen álltak támogatni az ügyet a Los Angeles Memorial Coliseumban, és köszönet minden segítségért.

A sorozat utolsó mérkőzését Chicagóban rendezik szombaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik