Foci

Thiago Silvát akarja a Barca

thiago-silva(210x140)(1).jpg (thiago silva, )
thiago-silva(210x140)(1).jpg (thiago silva, )

Az FC Barcelona futballcsapata úgy tűnik, gőzerővel hajt a világ egyik legjobb középhátvédjének játékjogáért. Koppanni fognak.

Az idei évben spanyol bajnokságot nyerő és a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutó katalán alakulat nagy erőket mozgósít védelmének megerősítése érdekében. A csapat játékstílusa az elmúlt években jól bevált, azonban megfelelő védekezés híján aligha vihetik sokra a jövőben.

Akadtak olyan mérkőzések, ahol a Barcelona hátsó alakzata teljesen felmondta a szolgálatot és kellemetlen, nem várt vereségekbe ütköztek. Az ehhez hasonló vereségek elkerülése érdekében megbízható védők után kutatnak a katalánok megfigyelői.

Első számú kiszemeltjük a brazil Thiago Silva, aki a nemrég befejeződött Konföderációs Kupán aranyérmet szerzett válogatottjával, ráadásul mind az öt mérkőzést végigjátszotta.

A 28 éves középső védő az AC Milan játékosaként vált ismertté, ahol három és fél éven keresztül nyújtott kiváló teljesítményt. Az elmúlt szezont a Paris Saint-Germain csapatánál töltötte, ahol bajnoki elsőséget szerzett a Zlatan Ibrahimovic és David Beckham fémjelezte együttesben.

A PSG vezetői 42 millió eurót sem sajnáltak Thiago Silváért tavaly szeptemberben, így szinte kizárt dolognak tartjuk, hogy lemondjanak róla. Plánae nem a rivális  Barcelona kedvéért.

Videó – A  világ egyik legjobbjának tartott középhátvéd:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik