Foci

Nagy halat fogott a Liverpool

Kolo Touré (kolo touré, )
Kolo Touré (kolo touré, )

A Manchester Citytől a Merseyside-ra szerződött Kolo Touré.

A 32 éves elefántcsontparti védőt ingyen szerezte meg a Liverpool, melynek ő a negyedik igazolása az előző szezon vége óta. Kolo Touré négy évet játszott a Cityben. A manchesteri klub 2009-ben 14 millió euróért vásárolta meg őt az Arsenaltól, de a legutóbbi szezonban már háttérbe szorult, mindössze 13 mérkőzésen lépett pályára.

Igazán ismert futballista az Ágyúsoknál lett. A 2005/06-os szezonban remek belsővédő-párost alkottak társával, Philippe Senderosszal. Szinte az egész szezonban hibátlan volt a teljesítményük,  aminek köszönhetően az Arsenal BL-döntőbe jutott. A BL-ben abban az évben 10 egymást követő mérkőzésen nem kaptak gólt – ez az európai versenysorozatokban rekord.

„Játszottam a Liverpool ellen a múlt szezon elején, és mondhatom, nagyon nehéz volt. A klub folyamatosan javul, a menedzser láthatóan kiváló munkát végez, és azt hiszem, ebben a bajnoki évben határozottan jobb lesz a Liverpool. A menedzser terve egyszerű: azt akarja, hogy ne csak jó labdarúgók, hanem jó emberek is alkossák a csapatot. Olyanok, akikkel a klub a csúcsra juthat. Ehhez kemény munka vezet, de valami azt súgja nekem, meg lesz az eredménye” mondta Touré liverpooli „szűzbeszédében”.

A Premier League-ben eltöltött 11 éve alatt kétszer nyert bajnokságot és háromszor FA Kupát. A Liverpool alighanem remek vásárt csinált vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik