Foci

Olaszország nyerte a kiélezett bronzcsatát

Olaszország (olaszország, )
Olaszország (olaszország, )

A 2-2-es rendes játékidőt követően büntetőrúgásokkal dőlt el a bronzérem sorsa a Konföderációs Kupán. Olaszország örülhet.

Vasárnap, magyar idő szerint kora este rendezték a Konföderációs Kupa bronzmérkőzését, ahol Uruguay és Olaszország csapott össze egymással. A találkozót a dél-amerikaiak kezdték aktívabban, épp ezért érhette őket hidegzuhanyként az itáliaiak vezető találata a 24. percben. A gól ráadásul igen rendhagyó volt: Diamanti szabadrúgása a kapufáról Muslera kapus hátára pattant, majd a lecsorgó bogyót a kapu torkában ólálkodó Astori passzolta a hálóba (0-1).

A 32. percben volt erre válasza Uruguaynak, azonban Cavani lesről talált be, így a játékvezető teljesen jogosan érvénytelenítette a találatot. A szünetig már nem változott az állás, Cesare Prandelli fiai minimális előnyből várhatták a második 45 percet.


Cavani kétszer is betalált, de ez is kevés volt
Fotó: AFP

A második felvonás elején az olaszok rendesen ráfizettek egy labdaeladásra, ugyanis a kontrázó uruk Cavani higgadt befejezését követően egyenlítettek (1-1). A 73. minutumban az olaszok ismét megszerezték a vezetést, Diamanti tekert a kapuba szabadrúgásból (1-2). Nem örülhetett azonban sokáig az Azzurri, Cavani is bevarrt egy pontrúgást, így a rendes játékidő hajrájának 2-2-es állással vágtak neki a csapatok, ám a 90 perc alatt nem született döntés, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásnak majdnem a legvégén érkezett a csattanó (ekkor már Olaszország tíz emberrel játszott, Montolivót második sárgával kiállították a 110. percben), ám Uruguay elszalasztott egy hatalmas lehetőséget, így a spanyol-olasz elődöntőt követően a bronzmérkőzésen is tizenegyeseket rúgtak.

A büntetőlövéseknél Gianluigi Buffon egyből védéssel kezdett, Diego Forlán gyenge kísérletét fogta. A folytatásban az olaszoktól De Sciglio is kihagyta a maga rúgását, de a Juve kapusa Caceres és Gargano kísérletét is védte, így az olaszoké lett a bronzérem.

Eredmény – Konföderációs Kupa, bronzmeccs

Uruguay – Olaszország 2-3 (2-2, 2-2) – büntetőlövések: 2-3
Gólszerzők: Cavani (58., 78.) illetve Astori (24.), Diamanti (73.)
Piros lap: Montolivo (110.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik