Foci

Uruguay most is meglepné a brazilokat

uruguay (uruguay, luis suárez, )
uruguay (uruguay, luis suárez, )

Szerda este a Belo Horizontéban rendezik a Brazília-Uruguay elődöntőt a Konföderációs Kupán.

A hazai környezetben játszó brazilok, miután 100 százalékos teljesítménnyel abszolválták csoportmérkőzéseiket, könnyedén jutottak be az elődöntőbe a Japán, Olaszország és Mexikó által alkotott kvartettből. Ellenfelük az az Uruguay lesz, mely második helyen végzett a B-csoportban hat megszerzett ponttal Spanyolország mögött.

Uruguay eddigi legjobb, Konföderációs Kupán elért eredménye egy negyedik hely, amit a brazilok szerda esti legyőzésével máris túlszárnyalhatnak.

Bár a házigazdák ellen nem lesz könnyű dolguk, a történelemben azonban már sikerült végrehajtaniuk ezt a bravúrt, hiszen az 1950-es labdarúgó világbajnokság döntőjében 2-1-es győzelemmel zsebelték be az aranyérmet az akkor szintén házigazda brazilok orra elől a Maracanában.

Azonban legutóbbi találkozásukkor, 2009-ben Brazília lesöpörte a montevideói világbajnoki selejtezőn Uruguay legjobbjait és 4-0-s, megszégyenítő vereséget mért rájuk. Emiatt is szeretnének elégtételt Suarezék.

Az összesített mérleg is brazil erőfölényt mutat: az eddigi 70, egymás elleni mérkőzésen 32 brazil győzelem született egyaránt 19 döntetlen és 19 uruguayi siker mellett.

Tovább fokozza a két csapat közötti rivalizálás komolyságát, hogy rengeteg helyi, körülbelül százezer ember tüntet az utcákon a jelenlegi, túlzott kiadások ellen, amit a brazilok a futballra és a 2016-os olimpiára költenek, így a rendőrségnek nagy erőket kell mozgósítania a rend fenntartása érdekében.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik