Foci

Folytassa, Brazília!

A házigazda brazil labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Uruguay ellen a Konföderációs Kupa elődöntőjében.

Szerda este már az első elődöntőt rendezték a brazíliai Konföderációs Kupán, a házigazda dél-amerikai riválisával, a Copa America-győztes Uruguayjal mérkőzött meg.

Az első 45 perc végén Brazília 1-0-ra vezetett, ami az előzményeket tekintve igen hízelgő eredmény volt a selecaóra nézve. Mivel nem elég, hogy a hazaiak elég visszafogott produkcióval rukkoltak elő az első felvonásban, Uruguay már a 15. percben büntetőt rúghatott, azonban Julio Cesar védeni tudta Diego Forlán próbálkozását. A felvonás csattanójaként Neymar lövését ugyan még védte Muslera, azonban a kipattanót Fred valahogyan a kapuba ügyeskedte (1-0).


Cavani gólt lőtt ugyan, de végül Neymar örülhetett
Fotó: AFP

Belo Horizontében szinte csak a szünet erejéig örülhettek a brazil szimpatizánsok, mivel Uruguay az újrakézdést követően nem sokkal egyenlített, egy kapitális védelmi hibát Cavani használt ki (1-1). A folytatásban Brazília mindent megtett a győzelem megszerzése érdekében, Uruguay időnként annyira beszorult a saját tizenhatosának előterébe, hogy időnként Cavaninak (!) kellett tisztáznia a védelemben.

A 86. percben dőlt el a találkozó sora, ekkor Neymar tekerte középre a labdát, Muslera a kapujában ragadt, a védők lemaradtak, Paulinho pedig a hálóba bólintott (2-1). Uruguay hiába nyomta meg az utolsó perceket, zsinórban harmadszor is Brazília jutott be a Konföderációs Kupa döntőjébe.

Csütörtökön este eldől, hogy ki lesz Brazília ellenfele a fináléban. A másik elődöntőben Spanyolország és Olaszország csap össze.

Eredmény – Konföderációs Kupa, elődöntő

Brazília – Uruguay 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Fred (41.), Paulinho (86.) illetve Cavani (48.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik