Foci

Ancelotti szép játékot és győzelmeket ígér

Carlo-Ancelotti(1)(960x640).jpg (carlo ancelotti, )
Carlo-Ancelotti(1)(960x640).jpg (carlo ancelotti, )

Bemutatták Madridban a Real új vezetőedzőjét, az olasz Carlo Ancelottit.

Carlo Ancelottit kedden nevezték ki hivatalosan a Real Madrid új vezetőedzőjének, három évre írt alá. A királyi gárdának a hírek szerint 4 millió eurót kellett fizetnie az olasz korábbi munkaadójának, a PSG-nek, mivel a szakembert még egy évig szerződés kötötte a francia bajnokhoz. Nem vártak sokáig a spanyol fővárosban, ugyanis szerdán már hivatalosan is bemutatták az új vezért a Santiago Bernabéu Stadionban.


Fotó: AFP

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek. A cél egyértelmű: a világ legnagyobb presztízsével bíró klubnak nyernie kell, mindezt természetesen közönségszórakoztató játékkal. Már csak a történelem és a tradíciók miatt is a támadójátéknak kell bennünket jellemeznie. Érzem a vezetőség, a szurkolók és a klub bizalmát, így olyan szezon elé nézünk, amikor öröm lesz a Real Madridnak drukkolni” – mondta székfoglalójában Ancelotti.

Florentino Pérez, a klub elnöke egy korábbi ígéretére emlékeztetett a sajtótájékoztatón:

“Ismeri a legerősebb bajnokságokat, tudja, hogyan lehet felérni a csúcsra. Évek óta álmodott arról, hogy a Real Madrid vezetőedzője legyen, én pedig azt mondtam neki, hogy egyszer nekem fog dolgozni. Látod, betartottam a neked tett ígéretem” – így Pérez.

A sajtótájékoztatón a teljes vezérkar felsorakozott, így ott volt Zinédine Zidane, illetve Emilio Buttagueno is. Előbbi lesz egyébként Ancelotti segítője.

“Ott fog ülni a kispadon. Az egyetlen gond az, hogy nem játszhat majd” – tréfálkozott Ancelotti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik