Foci

Magyar válogatott focista igazolt Angliába

varga józsef (varga józsef, )
varga józsef (varga józsef, )

Lezárult Varga József átigazolási ügye: a debreceni középpályás kölcsönbe került a Middlesbrough együtteséhez.

Már egy ideje hallani lehetett a zuhanyhíradóban arról, hogy a rakkolós futballista a szigetországba szerződik, ám a hivatalos bejelentésre hétfőig várni kellett. A DVSC-TEVA a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönadta Varga Józsefet az angol másodosztályban szereplő Middlesbrough-nak, amelynek kivásárlási opciója is lesz.

A dvsc.hu beszámolója szerint amennyiben a Boro elégedett lesz Vargával és végleg megvenné, úgy a Loki a kölcsönadással együttes összesen 950 ezer eurót kasszírozna.

“Vasárnap este érkeztem Angliába, hétfő délelőtt estem túl az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton. Ismertem már a helyet, néhány hete jártam kint, akkor az edzővel is hosszan beszélgettünk. Azon túl, hogy a Middlesbrough híres és nagy klub, az is hízelgő, hogy Tony Mowbray kérésére szerződtet az egyesület. A szakvezető több országban körülnézett, erre a posztra keresett játékost, és elárulta: elsősorban engem akart. Az is vonzó, hogy a csapat kimondottan a feljutást vette célba. Remélem, Angliában a szerencse is mellém szegődik, mert az azért hiányzott a rövid németországi légióskodás idején… De nem nézek hátra, az motivál, hogy abban az országban futballozhatok, ahova minden labdarúgó vágyik. Egy évem van, hogy megmutassam, megállom a helyem a Championshipben, mert természetesen szeretném kiharcolni, hogy hosszútávon számoljon velem a Middlesbrough. Kedden csatlakozom az együtteshez, két tréning lesz. Egyelőre az edzőközpontban készülünk, július 8-án utazunk Portugáliába” – mondta a középpályás az F-Group menedzserirodának.

Varga gyors egymásutánban már második alkalommal kóstolhat bele a légióséletbe, a tavaszt ugyanis a német élvonaltól búcsúzó Greuther Fürth együttesében töltötte. Ott azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így nem marasztalták.

Varga egyébként a hónap végéig még a Fürth játékosa papíron, ám kölcsönszerződése lejártával, július 1-jétől lesz a Middlesborough focistája a 21-szeres válogatott középpályás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik