Foci

Kutasi Róbertre vallottak a bundázó focisták

A tavaly öngyilkosságot elkövető egykori REAC-sportigazgató szervezhette a bundázást, legalábbis két játékos is ezt mondta.

A magyarországi bundabotrány kissé már unalmas, folyamatosan szivárognak információk, újabb és újabb emberek kerülnek kapcsolatba a történtekkel, ráadásul a manipulálás a mai napig folyik.

Ezt bizonyította, hogy nemrég őrizetbe vettek egy U19-es meccsen (Kecskemét-Debrecen 4-4) történtek miatt egy asszisztenst. Épp a fenti tények miatt nem is nagyon kívánunk foglalkozni az üggyel, most csak azért tesszük mégis, mert komoly fejleményről van szó.


Kutasi Róbertnek központi szerepe lehetett
Fotó: ujpestfc.hu

A Blikk azt írja, hogy Cs. Gergő és K. Vince, korábbi REAC-futballisták azt vallották a hatóságoknak, hogy a klub korábbi sportigazgatója, Kutasi Róbert utasítására bundáztak. Sőt, korábban Erős Károly is azt nyilatkozta, hogy Kutasi kérte, legalább két góllal veszítsenek el egy meccset.

„…azt mondta, hogy az elmúlt héten lejátszott Honvéd–REAC (1:1) bajnoki mérkőzésen elért döntetlen után nekünk járó prémiumot csak akkor fogjuk megkapni, ha ezt a mérkőzést elveszítjük. …mindannyian egyhangúlag elfogadtuk az ajánlatot. … úgy emlékszem, hogy elhangzott az is, hogyha bárki kérdezi, hogy a mérkőzés után miért kaptok pénzt, mondjátok azt, hogy a korábbi Honvéd mérkőzésen elért döntetlen prémiuma” – mondta a rendőröknek K. Vince, aki Lothar Matthaus kapitánykodása alatt még válogatott is volt, és hozzátette, másnap kapott is 100 ezer forintot.

Kutasi Róbert a bundabotrány kirobbanása után nem sokkal öngyilkos lett: leugrott egy 16 emeletes zuglói ház tetejéről, feleségét és lányát hátrahagyva. Egyébként ő volt az, aki újságíróként és az MLSZ alkalmazottjaként is rendre a bundázás ellen szólalt fel…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik