Foci

Torres: Tahiti példaértékű együttes

Fernando Torres (fernando torres, )
Fernando Torres (fernando torres, )

A Konföderációs Kupa második csoportkörében Spanyolország 10-0-ra intézte el Tahiti legjobbjait, ami után a négy gólt szerző támadó méltatta az ellenfelet.

Ezzel a nagyarányú, tízgólos sikerrel egyébként beállították a valaha volt legnagyobb különbségű sikert a FIFA által szervezett tornákat tekintve.

A spanyolok egyértelmű esélyesei voltak a mérkőzésnek, nem is volt kérdés, azonban a tahiti válogatott becsülettel küzdött és ahelyett, hogy a csapatbusszal beálltak volna a kapu elé, támadásokat próbáltak vezetni és egyáltalán nem játszottak megijedve.

Fernando Torres, aki a góllövő lista élére ugrott csütörtöki teljesítményével, nagyon örült, hogy az ellenfél ilyen játékfelfogással lépet pályára és hogy ilyen jó meccset játszhattak egymás ellen.

A többi csapat példát vehetne róluk. Megpróbálták játszani a futballt, és bár az eredmény tükrözte a két csapat közti különbséget, mégsem ez volt a legfontosabb. Hanem az, hogy ez egy igazi sportküzdelem volt.” – nyilatkozta a riportereknek a csatár.

Mindannyian nagyon megkedveltük ezt a csapatot. Közös képeket csináltunk a meccs után és egy élmény volt az egész esemény. Nem csak amiatt, mert ilyen simán győztünk, hanem mert jó volt látni, hogy az arcukon az elejétől az utolsó, hármas sípszóig ott ült a mosoly.”

A mérkőzésen kétségtelenül, rengeteg brazil szurkolót maga mellé állított a kiscsapat és valószínűleg sokkal több rajongójuk akad világszerte, mint kishazájukban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik