Foci

Beckham Kínában felvirágoztatná a futballt

david-beckham(210x140)(2).jpg (david beckham, )
david-beckham(210x140)(2).jpg (david beckham, )

A kínai futballnagykövet szeretné, ha az ország korábbi sikerszegény labdarúgása jó irányba fejlődne, és igyekszik a gyerekeket inspirálni a focira.

A nem sokkal a tavaszi, kínai bajnoki szezon kezdete előtt futballnagykövetnek kinevezett David Beckham nagyon komoly tervbe fogott bele az ázsiai országban.

„Mikor Kínába jöttem mint nagykövet, mindenki arról faggatott, miért akarok én ilyen zűrös, botrányokkal teli szövetséggel foglalkozni. De számomra ami elmúlt, elmúlt. Én a jövővel foglalkozom” – mondta Beckham a sanghaji riportereknek.

Az elmúlt időszakban több, labdarúgásban érdekelt vezetőt is örökre eltiltott a Kínai Futballszövetség, amiért azok hajlottak a megvesztegetésre, és mérkőzéseket csaltak el. A ligában szereplő Shanghai Shenhua együttesétől pedig pontokat vontak le, és megfosztották a 2003-as bajnoki címétől is.

Annak ellenére, hogy májusban bejelentette visszavonulását, a Manchester United és Real Madrid korábbi középpályása még mindig a legnagyobb hírnévnek örvendő sportolók közé tartozik.

„Látható, hogy nagyon nehéz időszakon megy keresztül a kínai labdarúgás, azonban mi nagyon keményen dolgozunk rajta” – mondta a Kínai Szuperliga helyettes elnöke.

„Meghívtuk David Beckhamet, hogy a focira csábítsa az itteni gyereket, és hogy minél többen kövessék figyelemmel a labdarúgást. Azt hiszem, hogy a fejlődés eredményei máris látszanak.”

Arra egyelőre nem derült fény, hogy a korábbi angol válogatott játékos mennyi pénzt kap mindezért az ázsiai országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik