Foci

Stuart Pearce új állás után nézhet

stuart pearce (stuart pearce)
stuart pearce (stuart pearce)

Csúnyán leszerepelt az angol U21-es labdarúgó-válogatottal az Európa-bajnokságon a szövetségi kapitány, így távoznia kell.

Az 51 éves brit szakember, Stuart Pearce kénytelen szembenézni a ténnyel, miszerint Angliához méltatlan eredménnyel zárták az U21-es Európa-bajnokságot, és más veszi át a kapitányi posztot helyette.

Anglia egyetlen pontot sem tudott összekaparni a csoportmérkőzések során. Mindhárom összecsapáson vereséget szenvedett, Norvégiával, Izraellel és Olaszországgal szemben, ami nem meglepően a szigetországiak búcsúját jelentette.

Gólt is csak egyetlenegyet sikerült szerezniük, a norvégok ellen, így várható volt a kapitány menesztése.

Kiválóan szerepelt csapatával a kvalifikációk során, azonban az utóbbi két nagy torna sikertelenségei miatt úgy érzem, ideje váltani. A szövetség nevében szeretnék nagyon sok további sikert kívánni Stuart Pierce-nek a jövőben ” – mondta David Bernstein, az FA elnöke.

Sokan úgy tartják, hogy Gareth Southgate és Michael Appleton a legesélyesebbek a megüresedő poszt későbbi betöltésére, ám mellettük még a korábbi nagyválogatott kapitány, Steve McLaren neve is felmerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik