Foci

Balotelli nem ismeri a szabályokat

mario balotelli (mario balotelli, )
mario balotelli (mario balotelli, )

A támadó gyakran bizonyítja rátermettségét, azonban akadnak furcsa, sokszor meglepő dolgai a pályán, illetve azon kívül. Most épp a szabályokkal nem volt tisztában.

A Konföderációs Kupán vasárnap este, Mexikó ellen szerzett győztes gólja méltán igazolja  Mario Balotelli játéktudását, azonban nem árt, ha legközelebb kétszer is meggondolja, miként ünnepel találatai után.

A 78. percben Emanuele Giaccherini nagyszerű átadását követően két védő között harcolt a labdáért és vágta be a közép-amerikaiak hálójába. Ezután, hasonlóképpen a tavalyi Európa-bajnokságon látottakhoz, a gólt megünnepelvén levette a mezét, hogy a Maracanát és az egész világot elkápráztassa kidolgozott felsőtestével.

Természetesen sárga lap lett a jutalma, és ha egy újabb ilyen színű kártyát begyűjt a következő, Japán elleni mérkőzésen, az már automatikus eltiltással jár, ami komoly veszteség lehet az Eb-ezüstérmes alakulat számára, főként, hogy a harmadik meccsüket a házigazda brazilok ellen vívják.

„Nem tudtam erről a szabályról a sárga lapokkal kapcsolatban –mondta a támadó. – Legközelebb nem csinálok ilyet.”

Könnyen előfordulhat azonban, hogy az AC Milan támadója összeszed egy újabb sárgát, és emiatt nagyon bosszús is a szövetségi kapitány.

„Mariónak be kell fejeznie az izmai mutogatását. A sárga lapok egyre csak gyűlnek” – reagált Cesare Prandelli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik