Foci

Elhunyt az Aranycsapatot legyőző német válogatott csatára

Vasárnap, 89 esztendős korában elhunyt Ottmar Walter, az 1954-es labdarúgó-világbajnokság július 4-ei berni döntőjében a magyar Aranycsapatot két vállra fektető német válogatott volt középcsatára.

Ottmar Walter halálát korábbi csapata, az FC Kaiserslautern elnöke, Stefan Kuntz jelentette be. Kuntz nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Németország – mint fogalmazott – ismét egy darabka történelemmel lett szegényebb. Emlékeztetett arra, hogy a Puskás Ferenc vezette magyar válogatottat legyőző világbajnok német együttes annak idején olyan értéket teremtett, amely a német labdarúgás számára ma is rendkívül fontos.

Ottmar Walter a 15-ös számú mezt viselte a középcsatár posztján a berni döntőben, amely 2-0-ás magyar vezetés után végül 3-2-es német győzelemmel ért véget, és “berni csoda” elnevezéssel került be a német labdarúgás történetébe.

Ottmar Walternél is híresebb volt azonban a már jóval korábban elhunyt báty, az egyik legnagyobb német labdarúgónak tartott Fritz Walter, aki a német válogatott csapatkapitánya  volt.

A berni győztes német együttesből már csak ketten vannak életben. Az 1954-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének legfiatalabb német játékosa, a 81 esztendős Horst Eckel, aki a középpályán játszott, továbbá a korábbi “német Czibor”, a 85 esztendős egykori balszélső, Hans Schäfer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik