Foci

Argentin döntetlen és hihetetlen kiállítás Ecuadorban

Mascherano (mascherano, barcelona fc, )
Mascherano (mascherano, barcelona fc, )

Argentína 1-1-es döntetlent játszott Ecuadorral a labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában. Javier Mascheranót egy nagy butaság miatt kiállították.

Az Albiceleste ezt megelőző két vb-selejtezőjén csak döntetlent játszott, előbb Bolíviában, majd hazai pályán Kolumbia ellen. Az argentinok magyar idő szerint kedden késő este a meglepően jól szereplő Ecuador otthonában léptek pályára, Sergio Agüero büntetőjével pedig korán vezetést is szerzett a csapat, ám erre a 17. percben Castillo fejesével válaszolt a vendéglátó.

A folytatásban nagy iramú összecsapást láthattak a nézők, mind a két oldalon akadtak helyzetek, ám több találat már nem született. Ezen a 61. percben beálló Lionel Messi sem tudott változtatni. Argentína egy pontja ellenére továbbra is vezeti a selejtezőcsoportot, és az már biztos, hogy legalább a pótselejtezős helyen végez.


Mascherano nem bírt magával
Fotó: AFP

A találkozó hajrájában igen furcsa esemény történt: Javier Mascherano, a vendégek játékosa kért ápolást, majd hordágyra tették és levitték a pályáról. A magáról megfeledkező középpályás érthetetlen módon többször is hátba rúgta a hordágyvivő autó vezetőjét, a játékvezető pedig kiállította ezért a focistát. Mascherano viszont meglepődött ezen…

Kolumbia is kedvező helyzetben van, Radamel Falcaóék hazai pályán győzték le 2-0-ra a 70. percben tíz emberre fogyatkozó Perut. Kolumbia ezzel a csoport második helyén áll.

Uruguay nagyon fontos mérkőzést nyert meg Venezuelában, Edinson Cavani pazar villanása ért három pontot. A világoskékek ezzel beelőzték riválisukat és jelenleg a selejtezőt érő ötödik helyen tanyáznak.

Chile a Bolívia elleni sikerével lépeget a világbajnoki részvétel felé.

Eredmények – vb-selejtező, Dél-Amerika, 14. játéknap

EcuadorArgentína 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Castillo (17.) illetve Agüero (4., 11-esből)
Piros lap: Mascherano (89.)

KolumbiaPeru 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Falcao (13., 11-esből), Gutierrez (45.)
Piros lap: Zambrano (70.)

VenezuelaUruguay 0-1 (0-1)
Gólszerző: Cavani (28.)
Piros lap: Rincon (85.)

ChileBolívia 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Vargas (16.), Sanchez (18.), Vidal (90+2.), illetve Marcelo Moreno (32.)

Videó a gólok:

Videó Mascherano buta megmozdulása:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik