Foci

A Real ismét rekordösszeget fizethet egy játékosért

Gareth Bale (gareth bale, )
Gareth Bale (gareth bale, )

Zinedine Zidane szerint mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a csapatnak, ha meg akarja szerezni Gareth Bale-t.

A franciák korábbi klasszisa vasárnap egy jótékonysági mérkőzésen lépett pályára, melyen a Real Madrid és a Juventus egykori kedvencei öltöttek ismét szerelést. Mivel Zizou a blancók sportigazgatója, így nem úszta meg: az összecsapás után a csapat jövőjét firtató kérdésekkel bombázzák az újságírók. Természetesen Gareth Bale-ről is alaposan kifaggatták Zinedine Zidane-t:

„Nem meglepő, hogy róla érdeklődnek. Amilyen szezont futott, azután egyértelmű volt, hogy szóbahozzák a legnagyobb klubokkal. Bárki is kopogtat be a Tottenham vezetőségének ajtaján, annak nagy pénzt kell letennie az asztalra – akár rekordösszeget is” – mondta a korábban világ- és Európa-bajnokságot is nyerő játékmester.


Fotó: MTI / EPA

A jelenlegi rekordot a Real Madrid tartja, amely 80 millió fontot szurkolt le a Manchester Unitednek Cristiano Ronaldo játékjogáért még 2009-ben. A második helyezett Zidane, őérte 64 millió fontot kapott 2001-ben a Juventus.

A 23 esztendős Bale egyébként valóban szenzációs szezonon van túl, különösen a tavasza sikerült jól, amikor csak úgy ontotta a gólokat. A walesi szélső meg sem állt – minden sorozatot figyelembe véve – 26 találatig, a szigetországban pedig számos egyéni díjat besöpört. Ezért is figyelt fel rá többek közt a Real és elnöke, Florentino Pérez is.

Mivel Neymart leszerződtette a nagy rivális FC Barcelona, ne legyünk meglepve, ha Madridban nagy erőket mozgósítanak majd Bales megszerzéséért. És ha a Real egyszer akar valakit…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik