Foci

A Barca korábbi sztárja a Vigo kispadján

luis enrique (luis enrique, )
luis enrique (luis enrique, )

Bár sikerült benntartania az első osztályban a Celta Vigót, mégis távozik a spanyol labdarúgócsapattól Abel Resino vezetőedző. Az utód Luis Enrique.

A szakember és a vigói klub elválásának hírét szombaton jelentették be a Celta hivatalos honlapján azzal a megjegyzéssel, hogy közös megegyezéssel döntöttek az együttműködés megszüntetése és az eddigi – 2014 júniusának végéig szóló – szerződés hatálytalanítása mellett. Okként “a klubfilozófia” eltérő értelmezését jelölték meg a felek.

Az 53 éves Abel Resino, aki februárban érkezett a Primera Divisiónban szereplő galíciai együtteshez az elküldött Paco Herrera helyére, korábban több spanyol élvonalbeli futballklubnál dolgozott már, így az Atlético Madridnál, a Granadánál és a Valladolidnál.

A klub este már Resino utódját is bejelentette Luis Enrique személyében. Az AS Roma korábbi trénere két évre írt alá.

Luis Enrique legnagyobb sikereit játékosként a Barcelonában érte el 1996 és 2004 között, igaz, volt a Real Madrid játékosa is 1991 és 1996 között. Az első három barcás szezonjában 46 gólt lőtt a bajnokságban. 62-szeres válogatott volt.

Edzői pályafutását a Barca B csapatánál kezdte, onnan szerződtette később a Roma, az olasz klubnál alig egy évet töltött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik