Foci

Folytatódik a hajsza a brazíliai repülőjegyekért

mario balotelli (mario balotelli, )
mario balotelli (mario balotelli, )

Világbajnoki selejtezőket rendeznek pénteken, több nagycsapat is pályára lép. A forduló két slágermeccse a Csehország-Olaszország és a Portugália-Oroszország találkozó.

Bár a labdarúgó-klubszezonoknak vége, a válogatott játékosok mégsem mehetnek pihenőre. A nyári szünet előtt még fontos világbajnoki selejtező vár rájuk.

Az öreg kontinensen péntek este 16 mérkőzést rendeznek. A két leginkább várt találkozót Csehországban és Portugáliában rendezik.

A B-csoport listavezetője, Olaszország Prágában vizitál. A squadra azzurra egy esetleges Csehország elleni győzelemmel hatalmas lépest tehet a csoportelsőség felé. Ezek után pedig nyugodtan készülhetne a június 15-én kezdődő Konföderációs Kupára.

A hazaiak számára pedig talán még nagyobb a tét. Öt forduló elteltével a tavalyi Európa-bajnokság negyeddöntőse csak harmadik helyen áll csoportjában, két ponttal lemaradva Bulgária mögött.

Lisszabonban a Cristiano Ronaldo vezette Portugália a csoport listavezetőjét, Oroszországot fogadja. Érdekesség, hogy szbornaja egy ponttal előzi meg a hazaiakat, úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott.

Mondanunk sem kell, egy orosz győzelem gyakorlatilag a kijutást jelentené a vb-re. A Fabio Capello vezette Oroszország már legyőzte a luzitán válogatottat a sorozatban: Moszkvában – Kassai Viktor játékvezetése mellett – 1-0-ra győztek a hazaiak.

A forduló többi mérkőzései közül érdekes lehet még a Belgium-Szerbia és az Ausztria-Svédország összecsapás is.

A pénteki program:

A csoport:

Horvátország-Skócia
Belgium – Szerbia

B csoport:

Örményország-Málta
Csehország-Olaszország

C csoport:

Ausztria-Svédország
Írország – Feröer-szigetek

E csoport:

Albánia-Norvégia
Izland-Szlovénia

F csoport:

Azerbajdzsán-Luxemburg
Portugália-Oroszország

G csoport:

Lettország-Bosznia
Liechenstein-Szlovákia
Litvánia-Görögország

H csoport:

Moldova-Lengyelország
Montenegró-Ukrajna

I csoport:

Finnország-Fehéroroszország

Dél-Amerika:

Bolívia-Venezuela
Argentína – Kolumbia
Paraguay – Chile

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik