Foci

Brazíliáig utaztak a franciák egy nagy pofonért

brazil válogatott (brazil válogatott, )
brazil válogatott (brazil válogatott, )

Brazília labdarúgó-válogatottja 3-0-ra nyert hazai környezetben a keveset mutató Franciaország ellen.

Vasárnap este újabb felkészülési mérkőzést játszott a jövő évi labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Brazília. A selecao jelenleg a jövő szombaton rajtoló Konföderációs Kupára hangol, na meg arra gyúr, hogy a kispadra novemberben visszatérő Luiz Felipe Scolari mérlege ne legyen olyan csúfos. Az ő irányításával a legutóbbi hat meccsből csak egyet nyert meg a csapat – egy vereség és négy döntetlen mellett.


Oscar (11-esben) szerezte a meccs első gólját
Fotó: AFP

A meccs legeleje nagyon izgalmasra sikerült: Lloris kapus bonyolódott bele a cselezésbe az 1. percben, labdát veszített, ám egy becsúszó szereléssel menteni tudott a 16-os előterében. A folytatás már nem volt ilyen jó, az első félidőben nem csak a házigazdán, de a vendég Franciaországon is érződött, hogy nem akar beleszaladni egy vereségbe, így viszonylag vérszegény 45 percet láthatott a Porto Alegrében található Arena do Grémio közönsége.

A szünetig aktívabban játszó braziolok az 54. percben aztán megszerezték a vezetést, egy szabálytalannak tűnő labdaszerzést követő akciót Oscar fejezett be góllal (1-0). A franciák játékából a folytatásból is hiányzott az átütőerő, nagyon a felezővonalat sem lépte át a gall csapat.

Már-már úgy tűnt, hogy a találkozó vége unalomba fullad, ám egy labdaszerzés utáni gyors kontra végén egy igazi brazilos akciót láthattunk, Neymar lekészítése után pedig Hernanes szerezte meg a hazaiak második találatát (2-0). A végeredményt Lucas Moura állította be, aki a meccs utolsó momentumaként értékesített egy büntetőt (3-0).

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Brazília – Franciaország 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Oscar (54.), Hernanes (85.), Lucas (90+2. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik